Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarındaki değişikliklerde sona yaklaşıldı

Ak Parti’nin bu yasama döneminde gündeme getirmeyi planladığı Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarındaki değişikliklerde sona yaklaşıldı. Ak Parti hazırlıklara ilişkin bir toplantı daha yaptı. Toplantıda seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 5 veya 7’ye çekilmesinin gündeme geldiği iddia edildi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Cengiz ise seçim barajının sıfırlanması gerektiğini söyledi.

Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarındaki değişikliklerde sona yaklaşıldı

Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarında yapılması planlanan değişiklikler tamamlanmak üzere.

Ulusal Kanal’ın Ak Partili kaynaklardan edindiği bilgilere göre, iktidar partisi çalışmalarda sona yaklaştı. Hazırlanacak taslağın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulacağı öğrenildi.

Hürriyet gazetesi de Ak Parti’nin bu yasama döneminde gündeme getirmeyi planladığı değişikliklere ilişkin son bir toplantı yapıldığını belirtti. Toplantıda 600 vekilden 100’ünün Türkiye milletvekili olması ve ancak barajı geçen partilerin bu haktan yararlanması şeklinde öneri yapıldı.

Taslak çalışmaya göre, seçim çevresi sayısının arttırılması da gündemde.

Ak Parti'nin yaptığı çalışmada seçim barajının yüzde 10'den yüzde 5 veya 7'ye çekilmesinin de masada olduğu öne sürüldü.

ulusal.com.tr

# ak parti # vatan partisi # mehmet cengiz