Suriye'de IŞİD teröristleri öldürüldü

Suriye’deki çatışmalar şiddetlenirken Türkiye PKK'ya yönelik tedbirlerini arttırdı. Hükümetten valiliklere “PKK operasyonlarında güvenlik güçlerine kolaylık sağlayaın” talimatı verildi. Suriye’nin Halep, Cerablus ve Haseke bölgelerinde ise çatışmalar şiddetleniyor. Türkiye sınırındaki Cerablus kentine yönelik PYD'de hamlelerini artırdı.

Suriye'de IŞİD teröristleri öldürüldü

Suriye’deki çatışmalar giderek büyürken Türkiye güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Ankara’nın Kürt koridoru planına karşı müdahale planını bozmak isteyen PKK’nın Türkiye’ye yönelik hamleleri hükümet’i harekete geçirdi.

Aydınlık gazetesinin üst düzey bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberine göre hükümet Güneydoğu’daki valiliklere "PKK’ya yönelik operasyon izninde kolaylık sağlayın" talimatını verdi.

Bu arada Suriye sınırına askeri sevkiyat da hızlandı. Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanlığı bünyesindeki özel eğitimli askerler, Malatya, Şanlıurfa ve Adıyaman güzergahından Gaziantep’e ulaştı. Askerlerin Suriye sınırına konuşlanacağı öğrenildi.

Suriye’deki çatışmalar ise Halep, Haseke ve Cerablus bölgelerinde şiddetlendi. Halep’te birleşen terörist gruplar Ensarül Şeriya adında ortak operasyon ordusu kurdu. Aralarında Türkmenlerin de olduğu grubun amacı Halep’te mevzi kazanmak.

Öte yandan Amerika da PYD’yi Kürt Koridoru boyunca ilerletecek adımlara hazırlıyor. Bu kapsamada PYD’nin Cerablus’a doğru ilerlediği, IŞİD’in de kentten uzaklaşmaya başladığı öğrenildi.

Suriye’den gelen son bilgilere göre Suriye’nin İdlib vilayetine bağlı Eriha ilçesinde bir camide meydana gelen patlamada, El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi üyesi 25 kişi hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Devlet Televizyonu SANA da Suriye ordusunun Lazkiye Kuzey kırsalında 100’den fazla IŞİD teröristini öldürdüğünü belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # pyd # cerablus # Suriye sınırı