Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''Kapıları tek tek açarak 13 şehidimizin naaşına ulaştık''

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gara Operasyonu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Gara Operasyonu'nun ayrıntılarını paylaştı. Bakan Akar, ''Kapıları tek tek açarak 13 şehidimizin naaşına ulaştık'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ''Kapıları tek tek açarak 13 şehidimizin naaşına ulaştık''

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Gara Operasyonu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Gara Operasyonu'nun ayrıntılarını paylaştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Irak’ın kuzeyinde, varlığını sürdürmeye çalışan PKK’ya karşı operasyonlarımız artan bir şiddet ve tempoda aralıksız devam etmektedir.

- Pençe Kartal-2 kara desteği olmadan 35 km. derinlikte icra edildi. Kritik ve önemli operasyon, nitelik olarak diğerlerinden farklılık gösteriyor.

Operaysonla ilgili detayları açıklayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geniş bir hazırlık sürecinden sonra operasyonun gerçekleştğini ifade etti:

- Operasyon karadan destek ve irtibat olmadan icra edildi. Operasyon için yoğun gizlilik tedbirleri altında geniş hazırlık süreci yaşandı.

- Dost ve müttefiklerimizle koordine edilerek yapılan harekat öncesinde hedefler özenle seçilmiş, harekatın planlaması ve icrasında sivil halkın can ve mal güvenliğiyle çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

''TEÖRİSTLERE TESLİM OLUN ÇAPRILARI YAPILDI, İÇERİDEN ATEŞLE KARŞILIK VERDİLER''

Akarteröristlere teslim olun çağrılarına ateşle karşılık verildiğini ve mağara içinde teröristlerle çatışılarak ilerlenildiğini belirtti:

- Mağaraya hava unsurlarıyla etki etmek mümkün değildi.

- Özel Kuvvet personeli tarafından iki teröriste tekrar teslim olun çağrıları yaptırıldı, çıkan olmadı. İçeriden ateşle karşılık verildi.

- Mağara içinde terörist ateşine karşılık verilerek ilerlendi.

- Kapıları tek tek açarak 13 şehidimizin naaşına ulaştık.

''TSK, PKK'YA AĞIR ZAYİAT VERDİRMİŞTİR''

Milli Savunma Bakanı Akar operasyon ile birlikte PKK'ya büyük bir darbe vurulduğuna dikkat çekti. Bakan Akar, ''Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı'' dedi.

- Operasyon, kahraman personelimiz tarafından güvenlik tedbirleri alınarak çok zor şartlar altında, her ülkenin yapamayacağı şekilde icra edildi. Planlanan 50 hedeften 48'i vurulmuştur.

- Harekat boyunca 4’ü sözde üst düzey yönetici olmak üzere 51 terörist ölü, 2 terörist ise sağ olarak ele geçirilmiştir.

- TSK, terör örgütünün kendisini çok emniyette hissettiği Gara’da, 75 kilometreye 25 kilometrelik bir alanda, PKK’ya ağır zayiat verdirmiştir.

- Terör örgütü dün olduğu kadar bundan sonra da kendini artık rahat hissedemeyecektir. Hiçbir şehidimizin kanı yerde bırakılmadı, bırakılmayacak.

# polis # hulusi akar # pkk # açıklama # terör örgütü pkk # terör # tbmm # meclis # msb # mağara # süleyman soylu # Milli Savunma Bakanlığı # akar # asker # çatışma # Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar # jandarma # soylu # Pençe Kartal2 # gara # teröristler # hdp pkk # Türkiye Büyük Millet Meclisi # ateş # pkk hdp # komando # Özel Kuvvetler # Gara operasyonu # kahraman asker # 13 şehit # hulusi akar açıklama # gara bilgilendirmesi # PKK operasyonları # Gara mağara # kahraman polis # pkkya darbe # Özel Kuvvet