Kaleci Neuer ‘Yılın Futbolcusu’ adayı

Dünya şampiyonu Alman milli takımın kalecisi Manuel Neuer, Fifa tarafından verilen ‘Dünyada Yılın Futbolcusu’ ödülünde Christiano Ronaldo ve Lionel Messi ile son 3’e kaldı.

Kaleci Neuer ‘Yılın Futbolcusu’ adayı

Dünya şampiyonu Alman milli takımın kalecisi Manuel Neuer, Fifa tarafından verilen ‘Dünyada Yılın Futbolcusuödülünde Christiano Ronaldo ve Lionel Messi ile son 3’e kaldı.

Manuel Neuer Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından sezonun en iyi futbolcusuna verilen FIFA Ballon d'Or ‘Dünyada Yılın Futbolcusu' ödülünde son üç futbolcu arasına seçildi.

Dünya Şampiyonu Alman milli takımının ve şampiyonluk rekortmeni Bayern Münih'in kalesini koruyan 28 yaşındaki sporcu, ödülün son sahibi olan Real Madrid'in Portekizli süper yıldızı Cristiano Ronaldo ve bugüne kadar 4 kez mutlu sona ulaşan Arjantinli yıldız Lionel Messi ile yarışacak.

Kazanan 12 Ocak 2015'te İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek galada açıklanacak. Ödüllendirilecek futbolcu milli takım kaptanları, antrenörleri ve medya temsilcileri tarafından seçiliyor.

Son üçe kaldığını öğrenen Neuer “Bu benim için çok büyük ve süper bir haber. Bir kalecinin aday olması alışıldık bir durum değil” diyerek duygularını paylaştı.

ulusalkanal.com.tr

# ödül # futbol # fifa # ronaldo # messi # lionel messi # Christiano Ronaldo # Manuel Neuer # yılın futbolcusu