'Halkın yüzde 68'i Erdoğan'ı desteklemiyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirilerine halkın yüzde 68'i karşı. Erdoğan'a destek verenlerin oranı ise yüzde 17. Metropol araştırma şirketinin yaptığı araştırmalara göre halkın yüzde 54'ü de ekonominin kötü yönetildiğini düşünüyor.

'Halkın yüzde 68'i Erdoğan'ı desteklemiyor'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik "vatan haini"suçlamasına kadar varan eleştirileri araştırma şirketlerine de konu oldu. Araştırmalara göre halkın yüzde 68'i, Merkez Bankası'nın Erdoğan'ın talimatlarına göre karar almasını istemiyor.

Taraf gazetesinin haberine göre Metropoll Araştırma Şirketi'nin 28 ilde 2 bin 694 kişiyle yüz yüze görüşme yaptı.

Araştırmalarda Erdoğan'a Merkez Bankası'na faiz baskısı konusunda destek verenlerin oranı yüzde 17'de kaldı. Merkez Bankası’nın siyasetten ve siyasal baskılardan bağımsız ve ekonominin gereklerine göre kararlar almasını destekleyenlerin oranı da yüzde 68.

"Ben AKP'liyim" diyenlerin bile yüzde 52’si Merkez Bankası'nın ekonomik verilere göre kararlar almasını savunuyor. Toplumun yüzde 48’i Erdoğan'ın baskısının dolar yükselttiğini düşünüyor.

Araştırmalara göre, halkın yüzde 54’ü ekonominin kötü yönetildiği kanısında. Yüzde 42’lik bir oran da bir yıl içinde ekonomik durumun daha da kötüleşeceğini düşünüyor.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # faiz # Merkez Bankası # vatan haini