Türk tarımının bel kemiği kadınlar

Kadınlar, Türk tarımının bel kemiği… Süs bitkileri sektöründe emek verenlerin yarısından fazlası kadın… Antalya’dan, 20’den fazla ülkeye 60 milyon dal çiçek gönderildi. Türk kadınlarının işlediği çiçekler, şimdi dünyanın dört bir yanındaki kadınların ellerinde... Çiçek üretiminin kahraman kadınları, emekleriyle dünyayı güzelleştiriyor.

Türk tarımının bel kemiği kadınlar

Türk kadınlarının işlediği renk renk çiçekler, şimdi dünya kadınlarının ellerinde… Var eden, her bir dalına sevgisini ve umudunu ekleyen kadınlarımız, bu anlamlı günde dünya kadınlarının yüzünde çiçek açtırdı.

Türk tarımının bel kemiği onlar… Süs bitkileri sektöründe emek verenlerin çoğunluğu kadın… Dikiminden kesimine, paketlemesinden sevkiyatına kadar üretimin her aşamasında onların alın teri var. Çiçekleşmenin değerini de en çok onlar biliyor.

Kesme çiçek üretim üssü Antalya’dan dünya kadınlarına, 8 milyon dolarlık 60 milyon dal çiçek gönderildi. Her bir dal, Antalyalı kadın emekçilerimizin ellerinden geçti.

Ustabaşı Muazzez Tekeli, çocukluğundan beri süs bitkileri sektöründe emek veriyor.

Tekeli, özellikle salgın sürecinde yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle üretimin içinde olmasının önemini işte böyle vurguluyor.

Çiçeklere verdikleri emekle yaşamı güzelleştiren kadınların 8 Mart mesajı da üretime yönelik oldu.

# kadın # çiçek # kadınlar # Gül # emekçi # bel kemiği # lale # emekçi kadın