İstanbul'da turist yoğunluğu

Çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma kısıtlaması sürüyor. Kırmızı kategorideki kentlerde yaşayanlar yasağa büyük oranda uysa da sokaklar boş kalmadı. Çünkü sokaklar turistlere serbest.

İstanbul'da turist yoğunluğu

Bir aylık aranın ardından çok yüksek riskli 58 ilde Cumartesi günü sokağa çıkmak yeniden yasaklandı.

Birçok kent sessizliğe büründü. Ancak İstanbul'da cadde ve sokaklar hareketliydi. Kentin turizm noktaları turistlerle doldu taştı.

Emniyet ekipleri çok sayıda noktada denetim yaptı. Trafikteki sürücülerin tek tek izin belgesine bakıldı.

Çok yüksek riski diğer illerde ise sessizlik hakimdi. Trabzon'dan Tokat'a, İzmir'den Antalya'ya, Ankara'dan Kayseri'ye kadar tablo aynıydı. Kısıtlamaya büyük oranda uyulduğu gözlemlendi.

Yetkililer vatandaşları sabırlı olmaya davet etti.

Bu süreçte dinamik denetimler de üst seviye çıkarıldı. Ülke genelinde Cuma günü yapılan denetimlerde 2 bin 523 iş yeri ve kişiye idari işlem uygulandı.

Gün boyu süren denetimler kapsamında, 149 bin 815 restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı, pastane, dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi vb. işyeri denetlendi. 3 bin 175 kişinin de tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildi.

Tedbirlere aykırı davranan iş yerleri/işletmeler ve kişiler hakkında toplam 144 suç duyurusunda bulunuldu. Denetimlerde 13 iş yeri kapatılırken 67 araç faaliyetten men edildi.

Nevşehir Kapadokya'da, tedbirlerine uymayan 37 yabancı turist cezadan kaçamadı.

Turistik merkezlerde denetim yapan jandarma ekipleri, maske ve mesafe kurallarına uygun davranmayan turistlere cezai işlem uyguladı.

Avusturyalı turist Jon Matteo Brüggenweth, yürüyüş yaparken maskesiz yakalanmıştı.

# izmir # istanbul # ankara # yasak # kırmızı # yetkili # kısıtlama # sokak # turistik # risk # kafeterya