AKP ve MHP'de fire hesabı başladı

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis oylamasına ilişkin AKP ve MHP, fire yaşanmaması için önlemler alınırken, hayır oyu verecek vekiller de kendine gizlemek için taktik geliştirdi. Edinilen bilgilere göre, vekiller sandığa boş zarf atacak, parti yetkililerine ise Evet oyu vermiş gibi kendilerine oylama öncesi verilen Hayır ve Çekimser pulunu gösterecek.

AKP ve MHP'de fire hesabı başladı

Anayasa değişikliği teklifinin Meclis'e sunulması için çalışmalar hız kazanırken, partilerde fire hesapları başladı.

Teklifin Meclis'ten geçip referanduma gitmesi için 330 milletvekilinin evet oyu vermesi gerekiyor. Meclis'te 316 sandalyesi bulunan AKP'ye 14 vekilin daha oyu gerekiyor. Bu kapsamda AKP ve MHP, fireye karşı milletvekillerine yakın takip uyguluyor.

AKP fire yaşanmaması için dokunulmazlık oylamasında olduğu gibi bazı önlemler alacak. Oylamada milletvekillerine Evet, Hayır ve Çekimser yazan 3 pul verilecek. AKP'li temsilciler, oylama sonrası vekillerden Hayır ile Çekimser yazan pulları geri alacak. AKP böylece vekillerin Evet oyu attığından emin olacak.

Ancak, Meclis'i yetkisiz bırakacak değişiklik teklifine karşı çıkan ve kendini açık etmek istemeyen milletvekilleri hayır oyu verebilmek için taktik geliştirdi.

Aydınlık gazetesine göre vekiller, sandığa boş zarf atacak, ancak Evet yazan pulu sandığa atmış gibi Hayır ve Çekimser yazan pulları parti yöneticilerine verecek. Yani Evet pulunu gizlemiş olacak.

Habere göre, Anayasa değişikliğine karşı çıkan vekiller, küçük gruplar halinde gizli hareket ediyor ve gelecek baskılara karşı tavırlarını belli etmiyor.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # AKP # başladı