İran'ın propaganda videosunda ABD Kongre Binası füze ile vuruldu

İran devlet televizyonunda dikkat çeken bir propaganda videosu yayınlandı. Devrim muhafızlarının yürüyüş yaptığı videoda ateşlenen bir füzenin ABD'nin kongre binasını vurduğu görüldü. Video ile ilgili ABD'den bir açıklama geldi.

İran'ın propaganda videosunda ABD Kongre Binası füze ile vuruldu

Füzeler ateşlendi, ABD kongre binası vuruldu. İran'ın bu kurgu videosu Washington'u telaşlandırdı.

İran'ın devlet televizyonunda yayınlanan propaganda videosunda, ABD Kongre Binası'nın bir füzeyle havaya uçurulduğu ana ait görüntüler yer aldı.

İRİB televizyonunun videosu ABD ile yeni krize neden oldu. Video, İran lideri Ali Hamaney'in hafta sonunda ulusa sesleniş konuşması önce yayınlandı. Devrim Muhafızları Ordusu'nun yer aldığı propaganda videosunda, bir füzenin ABD Kongre Binası'nı havaya uçurduğu görülüyor.

Görüntülerde İranlı din adamlarının İsrail-Filistin anlaşmazlığının en önemli noktasında yer alan kutsal şehir olan Kudüs'e doğru yürüdükleri kesitlere de yer verildi.

Video ile ilgili ABD'den bir açıklama geldi. Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "İran, Devrim Muhafızları'nın Kongre Binası'nı havaya uçurduğu sahte bir video yayınladı." ifadelerini kullandı.

# abd # israil # filistin # Kudüs # Devrim Muhafızları Ordusu # İsrailFilistin # İRİB