''Kürt Sorununa TBMM'de Çözüm'' aldatmacası PKK'yı kurtarma planıdır!

CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Saadet partilerinin “Kürt sorununa TBMM’de çözüm” söylemlerine Türkiye Gençlik Birliği’nden “Mecliste Çözüm Aldatmacası PKK’yı Kurtarma Planı” tepkisi geldi.

''Kürt Sorununa TBMM'de Çözüm'' aldatmacası PKK'yı kurtarma planıdır!

CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Saadet partilerinin “Kürt sorununa TBMM’de çözüm” söylemlerine Türkiye Gençlik Birliği’nden “Mecliste Çözüm Aldatmacası PKK’yı Kurtarma Planı” tepkisi geldi.

“Kürt sorununa TBMM’de çözüm” söylemine karşı Ankara’da Ulus Atatürk Heykeli önünde buluşan gençler ellerinde “Kürt Sorunu Yoktur PKK sorunu vardır”, “Amerika’nın Son Umudu Sözde Kürt Sorunu” dövizleri taşıdı.

Açıklama yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, muhalefet partilerinin “Kürt sorununu TBMM’de çözelim”, “Kürt sorununun çözümünde HDP muhatap alınmalıdır” söylemlerinin HDP’yi meşrulaştırma ve PKK’yı yasallaştırma ve PKK’ya karşı başarıyla yürüyen mücadeleyi baltalama girişimi olduğunu dile getirdi.

“AMERİKANCI MUHALEFET HDP/PKK’YI KURTARMAYA ÇALIŞIYOR!”

CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Saadet partilerinin PKK’yı kurtarmaya çalıştığına işaret eden Çınar, “Sabah-akşam bir muhalefet partisi lideri veya sözcüsü çıkıp HDP’nin ne kadar da yasal, ne kadar da meşru bir parti olduğunu bize anlatmaya kalkıyor. Gözlerimizin içine baka baka terör örgütü PKK’nın, Türk ordusunun silahıyla ezilmesini “Kürt Sorunu” diye yutturmaya çalışıyorlar. Evet, HDP/PKK’yı kurtarmaya çalışıyorlar! CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Saadet ezcümle Amerikancı muhalefetin yaptığı şeyin Türkçesi budur.” dedi.

CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek, Saadet Partilerinin bu söylemlerinin Türk Milletini bölme planı olduğunu vurgulayan Dilek Çınar, “ Bu milleti bölme çabalarınız boşunadır. Kardeşi kardeşe kırdırma planlarınız geçersizdir.” dedi.

“KÜRT SORUNU YOKTUR PKK SORUNU VARDIR!”

“Kürt sorunu vardır” söylemlerine de tepki göstererek, Türkiye’nin bütünlüğünün hedef alındığını belirten TGB Genel Başkanı Dilek Çınar, Kürt sorununa Meclis'in iradesiyle demokratik haklar açısından köklü çözüm getirildiğini hatırlattı.

“Ey Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, ey Sayın Meral Akşener, “Amerika’nın Ankara’daki adamı” Sayın Davutoğlu, “IMF’nin beyaz atlı prensi” Sayın Ali Babacan, sizlere sesleniyoruz: Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur. Kürt ve Türk kardeştir, tek milletir. Fakat sizin Türkiye’yle sorununuz vardır. Amerika’nın Türkiye’yle sorunu vardır. Bizim kardeşliğimizle, huzurumuzla, birliğimizle, bütünlüğümüzle sorununuz vardır. Kürt sorunu” lafları bugün Türkümüzü ve Kürdümüzü birbirine kırdırmak içindir. Emperyalist bir dayatmadır. Çünkü “Kürt sorunu” demokratik haklar bakımından çözülmüştür. Türkle Kürt eşittir, kardeştir, birdir ve hiç kimse Türk’le Kürt’ü bölemeyecektir!”

Meclis iradesi ve Türk Ordusu'nun gayretiyle Kürt sorunun çözüldüğünü hatırlatan Dilek Çınar, HDP'yi işaret ederek, bölücü terörün dağda, sokakta, belediyelerde ve TBMM'de nefes almasına izin verilemez vurguları yaptı. Çınar, “Kürt yurttaşlarımızın huzuru, güvenliği meclisimizin kararlarıyla sağlanmıştır. Ancak o Meclis’te şu an PKK’nın temsilcileri, sözcüleri, dostları bulunmaktadır. ‘Kürt sorunu’ söylemleriyle kurtarılmaya çalışan HDP/PKK, TBMM çatısı altında nefes alamaz. Şehirlerimizde nefes alamaz” dedi.

Türk askerinin verdiği mücadeleye vurgu yapılan açıklamada PKK’nın yenilgiye uğradığını anlatan Dilek çınar, terör örgütüne “milletinize ve devletinize teslim olun!” çağrısı yaptı.

“Şimdi sona gelindi, Mehmetçiğimiz ABD’nin binlerce tır silah verdiği PKK’yı mahvetti. Altını çiziyoruz, Türk Ordusu mahvetti o Sur’daki hainleri, Kandil’deki korkakları, Rojava dedikleri Amerikan eyaletindeki onursuzları, PKK’yı darmaduman etti. Diyarbakır’ın yiğit anneleri sizin sonunuz oldu. Duysunlar buradan, bittiniz, mahvoldunuz. Beyaz bayrak çekeceksiniz ya da son kişiye kadar tükeneceksiniz. Bırakın elinizdeki silahları devletinize ve milletinize teslim olun!”

ABD ile ‘Kalıcı Barış’ çağrısının PKK’yı düştüğü çukurdan kurtarma girişimi olduğunu belirten Dilek Çınar, “Peki ABD’yle “Kalıcı Barış” isteyenler hangi savaşa karşı, kime karşı barış çağrıları yapıyor? Soruyoruz.

Bugün PKK can çekişiyor. CHP, İyi Parti, DEVA, Gelecek Partisi ise PKK’ya can suyu verme derdine düşmüş. Onu düştüğü çukurdan çıkarmaya çalışıyor. Fakat bilsinler ki PKK her geçen gün onları çukura çekiyor. ABD’nin Türkiye’yi karıştırma senaryolarında rol oynayanlar PKK’yla aynı çukuru paylaşıyorlar. İşte bu “meşru” siyasi partilerin "Kürt Sorununu mecliste çözelim" diyerek PKK’ya kalkan olmasını esefle izliyoruz, acıyoruz onlara! Ve uyarıyoruz: Türk Milletinin ayakları altında kalırsınız.” dedi.

“TÜRK DE BİZİZ KÜRT DE BİZİZ HEPİMİZ TÜRK MİLLETİYİZ!”

Türkiye’nin ABD ile savaş verdiğini vurgulayan Dilek Çınar, terör sorununa kesin çözüm için komşu ülkelerle işbirliği yapılması gerektiğine yönelik TBMM’ye çağrıda bulundu.

“Türk milletinin iradesinin temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisidir. TBMM’nin ve TSK’nın kararlılığıyla PKK ezilmiştir. O yüzden Meclis’ten talep ediyoruz! PKK’yı nasıl ezdiğimizi, “Kürt sorunu” yalanlarını reddettiğimizi dosta düşmana ilan edelim. Amerikan silahlarıyla Türkiye'ye kurşun sıkanların sonunun geldiğini, Türkiye'yi bölme planları yapanları ordu-devlet-millet birlikteliğiyle ve kararlığıyla ezdiğimizi bir kez daha haykıralım.

Meclisten talep ediyoruz! Komşularımızla birlik olalım. Suriye’de, Irak’ta, İran’da PKK’yı süpürelim. Meclisten talep ediyoruz! Afganistan’da olduğu gibi Amerikan askerlerini topraklarımızdan defedelim.”

“ABD’nin Son Umudu, Sözde Kürt Sorunu” , “Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi”, “Türk-Kürt kardeştir Amerika Kalleştir!” sloganlarının atıldığı açıklama TGB Genel Başkanı Dilek Çınar’ın “Türk de biziz, Kürt de biziz hepimiz Türk milletiyiz, hepimiz Türk gençliğiyiz.” sözleriyle sona erdi.

# chp # ankara # pkk # İyi Parti # vatan partisi # hdp kapatılsın # deva # tgb # türkiye gençlik birliği # hdp pkk # saadet partisi # Gelecek Partisi # kürt sorunu # dilek çınar # ulus # Dilek Çınar TGB