Murat Özenalp şehit sayılacak

Balyoz kumpasında beraat eden askerler için harekete geçen Genelkurmay, Balyoz şehidi Murat Özenalp ile ilgili de çalışma yaptığı öğrenildi. Çalışmaya göre Murat Özenalp "şehit" sayılacak. Düzenlemede; Buna göre Özenalp'in ailesine tazminat ödenmesi, konut verilmesi ve çocuklarının eğitim masraflarının karşılanması da yer alıyor.

Murat Özenalp şehit sayılacak

Kumpas çöktü, beraat eden komutanların hakları verilmeye başlandı. Bu kapsamda, Kumpaslar sürecinde cezaevinde hayatını kaybeden Albay Murat Özenalp'in şehit sayılması için düzenleme yapıldığı öğrenildi.

Albay Özenalp, tutuklu bulunduğu Mamak Cezaevi'nde beyin kanaması geçirmiş, 5 günlük tedavi sonuç vermeyince 1 Mayıs 2014'te hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Yarbay ve daha alt rütbedeki askerlerin terfilerin yapıldığı belirtildi. Albay'lar için ise Ağustos ayındaki Yüksek Akseri Şura'nın beklendiği, maaşlarda yapılan kesintilerin ödenmekte olduğu duyuruldu.

Bu çalışmalar arasında, cezaevinde hayatını kaybeden Albay Özenalp için ayrı bir düzenleme yer aldığı öğrenildi. Vatan gazetesinin haberine göre,

Genelkurmay Başkanlığı Kurmay Albay Murat Özenalp’in şehit sayılması için çalışma yürütüyor.

Teklif Özenalp'in ailesi Genelkurmay’ın 12 Ağustos 2013 tarihinde çıkardığı şehit aileleri, gazi ve malullere yeni maddi haklar getiren kanundan yararlanacak. Kanuna göre, aileye tazminat ve aylık bağlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# şehit # Balyoz # murat özenalp