Fotoğraftan bakın kim çıktı

Binali Yıldırım'ın oğlunun aldığı gemiyi ortaya çıkaran Aydınlık, Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davasında 2 sene 9 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Taşkan'ın, Yıldırım ailesiyle ilişkilerinin olduğu bilgisine ulaştı

Fotoğraftan bakın kim çıktı

Derya Derviş

"Gemicikler Deniz Feneri'nden çıktı" haberimizde kullandığımız fotoğraftan yeni ilişkiler çıkmaya devam ediyor. Binali Yıldırım'ın oğullarının sahibi olduğu firmanın, Deniz Feneri e.V davasında mahkum olan sanıklarla iş ilişkisinin sürdüğü ortaya çıktı

Aydınlık, Derin Denizcilik ortaklarından Bakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın, 2003 tarihinde İtalya'da açılan bir gemi ihalesine katıldığını ve sahibinin Salih Zeki Çakır, Genel Müdürünün Mehmet Koç olduğu Sun Tour firmasından 200 bin euro borç alarak 445 bin euroya bir gemi satın aldığını ortaya çıkarmıştı. Mehmet Koç'un adı Deniz Feneri e.V iddianamesinde adı, "Bağış paralarıyla alınan Atlas-1 adlı gemiyi bulan ve alınması için dernek yöneticisi sanıkları harekete geçiren kişi" olarak geçiyor.

Aydınlık, Yıldırım ailesinin ucu Deniz Feneri e.V'ye uzanan alışveriş ilişkisini gösteren fotoğraflara da ulaşmıştı. 29 Kasım 2013 günlü Aydınlık'ta "Bakangilin gemiciği Deniz Feneri e.V'den çıktı" başlığıyla yayımlanan haberde kullanılan fotoğraftan başka ayrıntılar da çıktı. 2001 yılında çekilen fotoğrafta Binali Yıldırım'ın, Salih Çakır ve Mehmet Koç ile yan yana poz verdiği karede Almanya'da görülen Deniz Feneri e.V davasında 2 sene 9 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Taşkan'ın da olduğu belirlendi. Mehmet Taşkan, Frankfurt Am Main Bölgesel Mahkemesinde görülen Deniz Feneri e.V. davasında yargılanarak, karapara aklama,dolandırıcılık ve işveren olarak, çalışanlardan kesilen sosyal sigorta ve iş teşvik primlerini gereken resmi makamlara ulaştırmadığı gerekçesi ile mahkum olmuştu.

O dönemde kurulan ilişkilerin hala devam ettiği, Salih Zeki Çakır ve Mehmet Koç'un Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından iş aldığı belirlendi.

(Fotoğrafı büyütmek için tıklayın)

Fotoğrafta en soldan ikinci Mehmet Taşkan, ayakta Salih Zeki Çakır, solundaki Binali Yıldırım, sağındaki Mehmet Koç.

Ortaklık devam ediyor, Sefine boş durmuyor

Bakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam Yıldırım'ın imza yetkilisi olduğu Hollandalı Zealand Shippig firması internet sitesinde, Salih Zeki Çakır'ın büyük ortaklarından olduğu Yalova'da faaliyet gösteren Sefine Tersanesi'ni işbirliği ve ortaklık yaptığı firmalar arasında gösteriyor. Ulaştırma Deniz ve Haberleşme Bakanlığıda bünyesine katılacak gemilerin çoğunluğunu ve kendisine ait olan gemilerin bakımını bu tersaneye yaptırıyor. Sefine tersanesi en son 25.11 2013 tarihinde Bakanlığa bağlı Kıyı Emniyetine 80 milyon TL ye mal olan Acil Durum Müdahale gemisini teslim etti.

(İlgili haberi okumak için tıklayın)

Mehmet Koç'a feribot seferi kıyağı

Bir zamanlar Salih Zeki Çakır'a ait Sun Tour firmasının genel müdürü ve Binali Yıldırım'ın iş arkadaşı olan Mehmet Koç'un ortak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olduğu NEGMAR Denizciliğe ait "İstanbul Lines" firması ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile sözleşme yaparak 5 adet feribot ile Ambarlı - Bandırma, Eskihisar - Tavşanlı (Yalova) arasında feribot seferleri yaptığı öğrenildi.

Şirket bilgileri kaldırıldı

Aydınlık'ın haberinin ardından Bakan Yıldırım'ın oğlu Bülent Yıldırım ve diğer oğlu Erkam Yıldırım'ın imza yetkilisi olduğu Hollandalı Zealand firmasına ait "Bay Denizcilik" firmasının resmi internet sitesinden firma ve ortaklık bilgilerinin kaldırıldı. "www.baychart.com" sitesinde, firma hakkında genel bilgiler, firmanın ortakları arasında Bülent Yıldırım ve diğer ortakların isimleri ve telefon numaraları, firmanın filosunda yer alan beş geminin adı ve özellikleri ve firmanın iletişim bilgileri yer alırken, haberlerimizden sonra sitede bilgilerin olduğu sayfaların kapandığı, sadece ana sayfanın yer aldığı görüldü.

# binali yıldırım # deniz feneri # gemicik # ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı # erkam yıldırım