Meteoroloji'den ani sıcaklık düşüş uyarısı: Nisan karı kapıda

Meteoroloji'den edinilen bilgiye göre yarından itibaren iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece altına düşecek. İç Anadolu Bölgesinde, pazar günü kar yağışı görülecek.

Meteoroloji'den ani sıcaklık düşüş uyarısı: Nisan karı kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinin, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'nin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR HİSSEDİLİR DERECEDE AZALACAK

Hava sıcaklıklarının yarından itibaren ülkenin kuzey, iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 6 ila 12 derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, güneyli yönlerden; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşların, ağaç, direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İÇ ANADOLU KARIN ETKİSİNDE KALACAK

İç Anadolu Bölgesinde sıcaklıklar Perşembe gününden itibaren hissedilir derecede düşecek. Cuma gününden itibaren karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışlar, Pazar günü tamamen kara dönecek.

# ankara # meteoroloji # sağanak # kar # doğu karadeniz # kar yağışı # Hava durumu # batı # marmara # iç anadolu # Pazar # Parçalı # mevsim normalleri # iç anadolu bölgesi # Baca # nisan karı