52 ilaç 15 Ekim'den itibaren ödenmeyecek

52 ilaç 15 Ekim'den itibaren ödenmeyecek

52 ilaç geri ödeme listesinden çıkarılacak. Uygulama ile vatandaş daha çok para ödeyecek.

Sağlık Uygulama Tebliği’nde yapılan değişiklik, 9 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlandı. 52 ilaç Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme kapsamından çıkarıldı.

”VATANDAŞIN CEBİNDEN DAHA ÇOK PARA ÇIKACAK”

Uygulama 15 Ekim’den itibaren başlayacak. Yani antienflamatuar ilaçlar olarak adlandırılan boğaz spreyleri, ağrı kesiciler, kas gevşetici krem ve merhemler hekim tarafından yazılsa bile vatandaş tarafından ödenecek.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak konuyla ilgili olarak, ''Süreç içinde vatandaşın cebinden daha çok para çıkmasını sağlayacak bir uygulama. İlaç alımını daraltan düzenlemeler bunlar.'' dedi.

Eş değer ilaç taban fiyatları da değişecek. Limitin yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürülmesiyle beraber SGK'lılar yüzde 5 daha fazla ilaç farkı verecek.

Erdoğan Çolak, ''İlaç barem farkının yüzde 10 dan 5 e düşürüldüğünü görüyoruz. Eş değer ilaçlarda yüzde 5 bandına giren ilaç sayısı azalacağı için vatandaş cebinden ödeyecek. Vatandaş daha ucuz ilaca erişim konusunda sorun yaşayacak.'' dedi.

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Çolak, Ulusal Kanal’a konuştu. “Sağlıkta tasarruf olmaz” dedi. Yurttaş ise uygulamanın 15 Ekim’de hayata geçecek olmasına tepki gösterdi.

# sağlık # eczacı # sgk # ilaç