Cumhurbaşkanı Erdoğan New York Times'a yazdı

Türkiye ve Amerika arasında tarihin en gergin dönemi yaşanıyor. Ekonomik baskı ve siyasi gerilimin yükseldiği bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York Times'a makale yazdı. "Saygısızlık trendini tersine çevirmezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız." diyen Erdoğan, Amerika'ya terör örgütleri üzerinden tepki gösterdi.

ABD'yi sert bir dille uyardı, "Saygısızlık değişmezse yeni dostlar arayacağız" çıkışı yaptı. Amerika ve Türkiye arasında tarihin en gergin dönemi yaşanıyor.

"ABD'nin attığı tek taraflı adımlar sadece ABD'nin çıkarlarına ve güvenliğine zarar verir. Bu tek taraflılık ve saygısızlık trendini tersine çevirmezlerse yeni dost ve müttefikler aramaya başlayacağız."

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York Times'a makale yazdı. "Türkiye, ABD ile Krizi Nasıl Görüyor?" başlıklı makalede Erdoğan, iki ülke arasındaki gerginliğe değindi.

"Türkiye, yıllar boyunca ne zaman gerekli olsa ABD'nin yardımına koştu." diyen Erdoğan, Amerika'nın, Türk halkının endişelerini anlayamadığını ve saygı duyamadığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı, Washington'un 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ve sonrasında aldığı tutumu eleştirdi, "ABD'nin olaya tepkisi tatmin edicilikten uzaktı." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'cüler hükümetime karşı kanlı bir darbe yapmaya çalıştı. (...) Türk halkı, ABD'den bu saldırıyı kesin bir dille kınamasını ve Türkiye'nin seçilmiş hükümetiyle dayanışmasını dile getirmesini istedi. ABD bunu yapmadı."

Erdoğan makalede ayrıca, Türkiye-ABD ilişkilerinde başka bir hayal kırıklığının terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'ye ABD'nin verdiği destek olduğuna dikkati çekti.

Amerikalı papaz Andrew Brunson da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündemindeydi.

"Donald Trump'ı birçok toplantımız ve konuşmamızda uyardığım gibi hukuki sürece saygı duymak yerine, ABD dost bir millete karşı haddini aşan tehditler yayımladı ve Bakanlar Kurulumuzun birçok üyesine yaptırım uyguladı. Bu karar kabul edilemez.Milli çıkarlarımızı korumak için gerekli adımları atacağız

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # New York Times # ambargo # Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan