TÜİK açıkladı: İstihdam rakamlarında artış

TÜİK ücretli çalışan sayısının 13 milyon 274 kişi olduğunu açıkladı. Mart ayına ait verilerde ücretli çalışan sayısının bir önceki yıla göre yüzde 7, 5 oranında arttığı belirtildi. Artışta sanayideki istihdam rakamları dikkat çekti.

TÜİK açıkladı: İstihdam rakamlarında artış

Türkiye İstatistik Kurumu, "Ücretli Çalışan İstatistikleri, Mart 2021" verilerini açıkladı.

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2021 Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 arttı. Bu yükselişte sanayi sektörü önemli yer tuttu.

Türkiye'de ücretli çalışan sayısı 13 milyon 274 kişi... Sanayideki istihdam ise 4 milyon 597 bine ulaştı.

Martta sanayi sektöründeki kayıtlı istihdam bir önceki aya göre 56 bin, geçen yılın aynı ayına göre ise 392 bin arttı.

Sanayi ve Teknoloji BakanıMustafa Varank, "Üreterek büyüyeceğiz" mesajı vererek TÜİK istatistiklerini değerlendirdi. Varank, "Sanayi sektörünün başarılı performansı istihdama katkı vermeye devam ediyor" dedi.

Ege'nin ihracatında sanayi sektörünün payı da artıyor.

Bu arada Ege Bölgesi’nden yapılan sanayi ihracatı da arttı. Geçen yıl Ocak-Nisan döneminde 5 milyar 678 milyon dolar olan sanayi ihracatı 2021’in aynı döneminde yüzde 31 artışla 7 milyar 425 milyon dolara yükseldi.

Bölge ihracatına en fazla katkıyı 3 milyar 622 milyon dolarla İzmir verdi. İzmir’i kenti 1 milyar 678 milyon dolarla Manisa ve 1 milyar 337 milyon dolarla Denizli takip etti.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mustafa Karabağlı, üretim ve istihdama yatırımın yeni fırsatları kapı araladığını söyledi.

# Manisa # izmir # tuik # denizli # mustafa varank # nişan # Sanayi ve Teknoloji Bakanı # varank