İşte vatandaşın tatil alışkanlıkları

Havalar ısınıyor, yaz sezonu yaklaşıyor. Salgın döneminin ikinci yazı başlarken vatandaş tatil planı yapıyor mu? Tatil planları yapılırken Kovid-19 önlemleri dikkate alınıyor mu? ''Tatil Alışkanlıkları'' isimli araştırmaya göre vatandaşın yüzde 53,2'si tatil yapmayı düşünmüyor.

İşte vatandaşın tatil alışkanlıkları

Tüm dünyayı etkisine alan salgın döneminde ikinci yaz sezonu başlıyor. Ancak bu yaz farklı olacak. Çünkü tercihler büyük ölçüde değişti. Kovid-19 nedeniyle turizm işletmeleri de vatandaşa ayak uydurdu.

Areda Survey araştırma şirketi ''Tatil Alışkanlıkları'' isimli anket hazırladı. Buna göre; Katılımcıların yüzde 53,2'si bu yıl tatil yapmayı düşünmüyor. Sadece yüzde 25,2'lik bir kesim tatil planı yapıyor. Vatandaşın 21,6'sının ise kafası karışık. Salgının gidişatına göre karar verecekler.

TERCİHYÜZDE
OTELLER37,3
TATİL KÖYÜ24,3
KİRALIK EV, VİLLA20,4
PANSİYON19,5
BUNGALOV, KAMP13,3

Araştırma sonucunda katılımcıların yüzde 37,3'ünün otelleri tercih etmesi dikkat çekti. Yüzde 24,3'ü tatil köylerini, yüzde 20,4'ü kiralık ev veya villaları, yüzde 19,5'i pansiyonları ve yüzde 13,3'ü ise salgın döneminde ilgi gören bungalov ve kamp alanlarına yöneldi.

Öte yandan katılımcıların tatil planlarını temmuz ayına göre yaptığı görülürken, Ege ve Akdeniz bölgesinde nüfus yoğunluğunun az olduğu beldelere gitmeyi planladıkları kaydedildi.

# Kovid19 # anket # otel # tatil köyü