Efe Sarp ve Mert Alpaslan nerede toprağa verilecek?

1 Aralıkta Uludağ'da çıktıkları zirve yürüyüşünde kaybolan Mert Alpaslan ile Efe Sarp'ın 17 gün sonra cansız bedenlerine ulaşıldı. İki dağcının cenazeleri ailelerine teslim edildi. Efe Sarp'ın Aydın'da, Mert Alpaslan ise İstanbul'da son yolculuğuna uğurlanacak.

Efe Sarp ve Mert Alpaslan nerede toprağa verilecek?

Çıktıkları zirve gezisinde kaybolan ve kendilerinden 17 gün boyunca haber alınamayan Mert Alpaslan ile Efe Sarp'ın cansız bedenlerine ulaşıldı.

Çok sayıda arama kurtarma ekibinin katıldığı çalışmalar, Efe Sarp'ın mont, bere ve anahtarların bulunduğu Küreklidere Vadisinde yoğunlaştırdı. Hava destekli çalışmalar sırasında ekipler, bir cansız bedenle karşılaştı.

Dağın kuzey yamaçlarında, mont, bere ve anahtarların olduğu yerden 100 metre uzaklıkta bulunan cesetten Efe Sarp'a ait kimlik çıktı. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada "Efe Sarp'ın naaşının su içinde bulunduğu" belirtildi. Sarp’ın bnnaaşı helikopterle Bursa şehir merkezinde indirildi.

Ardından ambulansla otopsi için Adlî Tıp Kurumuna götürüldü. yakınları, Sarp'ın naaşını teşhis etti. Adli Tıp'ta yapılan ilk incelemede, Sarp'ın ölüm nedeninin ısı kaybına bağlı hipotermi olduğu belirlendi.

Çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler yaklaşık 3 saat sonra 1 kilometre uzaklıkta Mert Alpaslan'a ait olduğu değerlendirilen bir ceset daha buldu. Ormanın içinden Kestel ilçesine getirilen naaş yine otopsi için adli tıp morguna kaldırıldı.

İki dağcının ailesi çocuklarının cenazelerini teslim aldı. Efe Sarp'ın Aydın'da, Mert Alpaslan'ın ise İstanbul Küçükçekmece'de son yolculuğuna uğurlanacağı açıklandı.

ulusal.com.tr

# cenaze # uludağ # Mert Alpaslan # Efe Sarp # nerede