Siyasette milli yas tartışması

Siyasetin gündeminde Gara operasyonu üzerinden milli yas tartışması başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ulusal yas ilan edilmesini istedi. PKK ve ABD'nin Türkiye'ye yas tutturamayacağını vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise ''Türkiye PKK'yı bitiriyor, zafere gidiyoruz, zafere giderken yas tutulmaz'' dedi.

Siyasette milli yas tartışması

Gara operasyonunda 13 kahramanın PKK tarafından katledilmesinin ardından milli yas ilan edilmesi siyasi partilerin gündemindeydi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin MYK toplantısında yasın neden ilan edilmediğini sorduğu öğrenildi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak da MYK sonrasında yaptığı açıklamada aynı görüşü dile getirdi:

- Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de milli yas ilan edilmesi gerektiğini savundu:

- Milli bir meselede, milli bir acıda, milli yas ilan etmek için daha neyi bekliyorsun? Rengini, şehitlerimizin, o kahramanlarımızın kanından alan ay yıldızlı bayrağımızı, yarıya indirmemekle, neyin hesabını yapıyorsun?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise partisinin 13 şehit için yas tuttuğunu kaydetti:

- Bu ağır acının yasını tutmak üzere Gelecek Partisi olarak Pazar gününden itibaren üç gün boyunca, kamuya açık, her türlü siyasi faaliyetimizi durdurduk.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise yas dayatmasının ABD'den geldiğini söyledi. PKK terörünün kökünün kazındığı bir dönemde, ''zafere giden güç yas ilan etmez'' dedi:

- PKK Türkiye'ye yas tutturamaz. Amerika Türkiye'ye yas yaptıramaz.

- Böyle zafere giderken yas bağlamak, yas yapmak bunlar savaşın kuralına aykırı.

- Bu PKK'yı güçlendiren propaganda... Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. onlar bizim baştacımız. Onlara minnettarız. Biz terörü temizlediğimizle gurur duyacağız. Terörü temizliyoruz. Bir tane terörist kalmayacak. TSK bu kadar başarılı olurken yas bağlamak tamamen savaşın psikolojisine aykırı.

- Yas bağlıyorum, karalar bağlıyorum. Hayır karalar bağlamayacağız, kırmızılar bağlayacağız. Boyunlarımıza göğsümüze al bayrağı bağlayacağız.

- Vatan Partisi'nin Genel Başkanı bu savaşın ön mevzilerinde, kurmay mevzisinde onun için zafere giden bir güç yas ilan etmez. İkinci İstiklal Savaşı diyoruz. Yas mı yapılıyor? Türkiye'yi terörden temizliyoruz.

# chp # pkk # İyi Parti # vatan partisi # terör örgütü # faik öztrak # MYK # siyaset # Gelecek Partisi # milli yas