Belçikalı bilim insanlarından kanser hastası hamilelere müjde

Belçikalı bilim insanlarından kanser hastası hamileleri umutlandıran bir haber geldi. Belçika Leuven Katolik Üniversitesi onkoloji doktorları, yaptıkları araştırmalarda hamileliğin son üç ayında kemoterapi ve radyoterapi alan hastalarının bebeklerinde sağlık problemi olmadığını gözlemledi. Araştırma ekibinde yer alan Profesör Frédéric Amant (Firederik Amant), elde edilen sonuçlar ile artık kanser tedavisinin, doğumu beklemeden ya da gebeliği sonlandırmadan yapılabileceğini söyledi.

Belçikalı bilim insanlarından kanser hastası hamilelere müjde

Kanser hastası hamileler tedavi olabilmek için ya doğumu bekliyor ya da bebeğinden vazgeçmek zorunda kalıyordu.

Ancak son çıkan bulgular, artık anne adaylarına rahat bir nefes aldırdı. Araştırmalara göre, anne adayları hamileliliğin son üç ayında tedavi kanser tedavisi görebilecek.

Anne adaylarını sevindiren haber Belçika Leuven Katolik Üniversitesi’nden geldi. Bilim insanları anneleri gebeliğin son üç ayında kemoterapi ve radyoterapi alan yaşları bir ila üç yaş arası değişen bebekleri gözlemledi. Farklı ülkelerde yaşayan 129 bebekte yapılan gözlem sonucunda olumsuz bulgulara rastlanmadı.

Araştırma ekibinde yer alan Onkolog Profesör Doktor Frédéric Amant (Firederik Amant), artık kanser tedavisi olmak için beklemenin gereksiz olduğunu söyledi ve derhal tedavilere başlanması çağrısında bulundu.

Araştırmayı yapan uzmanların ciddi uyarısı da var. Hamileliğin ilk üç ayında alınan kemoterapi ve radyoterapi cenin üzerindeki tahribatı onarılamadığını hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr

# Hamile # Belçika