Bu fotoğraftaki IŞiD lideri mi?

Adını İslam devleti olarak değiştiren IŞİD'in arkasında ABD'nin olduğu iddialarını kuvvetlendiren fotoğraflar ortaya çıktı. Amerika'da silah lobilerine yakın oluşuyla bilinen Senatör McCain, geçen yıl Mayıs ayında Suriye'deki terör gruplarını gizlice ziyaret etmişti. McCain'in bu teftiş sırasında IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi ile de görüştüğü ileri sürüldü.

Başından beri Suriye'ye askeri müdahale edilmesi gerektiğini savunan ABD'li senatör McCain'in IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Amerika'da silah lobilerine yakınlığıyla bilinen McCain geçen yıl mayıs ayında gizlice Türkiye üzerinden Suriye'ye geçti. Amerikalı senatör burada Özgür Suriye Ordusu yetkilileriyle görüştü. Bu ziyaretin fotoğrafları o tarihlerde dikkat çekmemişti. Ancak IŞİD terör örgütü lideri Ebu Bekir Bağdadi kendisini medyaya gösterince o fotoğraflardaki gizemli nokta ortaya çıktı. Senatörle aynı kadrajla bulunan bir teröristin IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi olduğu ileri sürüldü.

IŞİD lideri Bağdadi'nin bir vaaz sırasında çekilmiş son görüntüleri bu şekilde. 2013 Mayıs ayında çekilen bu karelerde ise Bağdadi olduğu öne sürülen kişinin saçlarının kısa olduğu görülüyor. Ancak her iki fotofraf yan yana getirildiğinde ten rengi, alın burun ve ağız yapısının son derece benzediği görülüyor.

Amerika Senato üyesi Cumhuriyetçi John McCain başından beri Suriye'ye askeri müdahalede bulunulmasını savunuyor.

İşte McCain ile Bağdadi'nin olduğu söylenilen o fotoğraf:

# abd # fotoğraflar # ışid # islam devleti # mccain