22'den 13'e düşecek kurul üyeliği için kulisler hareketlendi

Referandum sonuçlarının kesinleşmesinin ardından yapısı değişecek olan Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için kulisler hareketlendi. Adının Hâkimler ve Savcılar Kurulu olmasıyla üye sayısı 22'den 13'e düşecek kurula girebilmek için yargı mensuplarının destek aramaya başladığı belirtildi. Kulislerde, kurul üyeliği için MHP'ye 3 kişilik kontenjan verileceği de konuşuluyor.

22'den 13'e düşecek kurul üyeliği için kulisler hareketlendi

22'DEN 13'E DÜŞECEK KURUL ÜYELİĞİ İÇİN KULİSLER HAREKETLENDİ

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu yeniden şekillenecek, 22 olan üye sayısı 13'e düşürülüp yeni isimler belirlenecek.

Referandum sonuçlarının Resmi Gazete yayımlanmasının ardından yapısı değişecek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği için kulisler hareketlendi.

16 Nisan'da kabul edilen teklife göre, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Hâkimler ve Savcılar kurulu olacak, üye sayısı 22'den 13'e düşecek. Haber Türk'ün haberine göre, HSK üyeliği için yargı mensupları, öğretim üyeleri ve avukatlar kulis çalışmasına başladı. Yargıtay ve Danıştay'dan HSK üyesi olmak isteyenlerin daire başkanları nezdinde destek aradığı öğrenildi. Kulislerde, aralarında başsavcıların da bulunduğu çok sayıda ismin üyelik için konuşulduğu belirtildi.

Ulusal Kanal'ın edindiği bilgilere göre HSYK Başkanvekili 2'inci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın yeniden seçilmesine yargı çevrelerinde kesin gözüyle bakılıyor. Yargı çevrelerine göre, Yılmaz FETÖ ile mücadelede başarılı bir grafik çizdi.

MHP'YE 3 KİŞİLİK KONTENJAN VERİLECEĞİ BELİRTİLDİ

HSK üyeliği için Meclis'teki partiler 7 üye seçecek. Burada da AKP ile MHP'nin birlikte hareket etmesi gündemde.

Bu kapsamda, MHP'ye 3 kişilik kontenjan verileceği de konuşuluyor. MHP'de HSK'ya belirlenecek her bir üye için Meclis'te aranacak 367 çoğunluğu için AKP'ye destek verecek. Meclis'te yapılacak oylamada yeterli çoğunluk bulunamaz ve son tura kalınırsa kura çekimine gidilecek. Kurada MHP'li isimlerin çıkmaması halinde ise Cumhurbaşkanının atama yapacağı 4 üye arasında MHP'li isimler de bulunacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atama yapmak için Meclis'teki seçimlerin tamamlanmasını bekleyeceği kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # referandum # Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu