Milyonlarca öğrenci LGS'ye girdi

Milyonlarca ortaokul öğrencisi bugün Liselere Giriş Sınavı'na girdi. İki oturumdan oluşan sınav 12.50’de sona erdi. Sınav esnasında Kovid-19 önlemleri sıkı bir şekilde uygulandı. LGS için alınan sokağa çıkma yasağı ise saat 15'te bitecek.

Milyonlarca öğrenci LGS'ye girdi

Milyonlarca ortaokul öğrencisinin heyecanla beklediği Liselere Giriş Sınavı sabah saat 9.30’da başladı. Sınavın sorunsuz yapılması amacıyla saat 15’e kadar 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre sınav, 18 bin 139 binada yapıldı. Sınavda 353 bin 158 öğretmen görevlendirildi. Kovid-19 nedeniyle ilk kez yaklaşık 18 bin rehber öğretmen de LGS’de düzeni sağlamak için görev aldı.

Ayrıca bu sene öğrenciler LGS’ye ilk kez kendi okullarında girdi. Öğrencilerin okulların bahçesine girişleri sırasında en az 1 metrelik sosyal mesafenin korunması sağlandı.

Öğrencilerin sağlığı için velilerin, okul bahçesine girmesine izin verilmedi. Öğrenciler, sınav salonlarına tıbbi maskeyle girdi. Sosyal mesafenin sağlanmasının ardından da isteyen öğrenciler maskesini çıkarttı.

Sözel soruların yer aldığı ilk oturum saat 10.45’te sona erdi. 50 soru için 75 dakika süre verildi. İlk oturum ve ikinci oturum arasındaki 45 dakikada öğrenciler dinlendi.

11.30’da başlayan ikinci oturum ise 12.50’de sona erdi. Adaylar, bu oturumda 40 soruluk sayısal alan testini çözdü.

Bakan Ziya Selçuk, sosyal medyadan “LGS kapsamındaki merkezi sınav, huzur ve güvenle tamamlandı” açıklamasında bulundu. Selçuk, kurallara ve sosyal mesafeye uyan tüm çocuklara teşekkür etti.

Öte yandan sınav kitapçıkları 22 Haziran Pazartesi gününden itibaren okullardan alınabilecek. Sonuçlar ise 16 Temmuz’da açıklanacak. Selçuk, LGS soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını da duyurdu.

ulusal.com.tr

# lgs # Liselere Giriş Sınavı