Gri listede aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Van'daki iç güvenlik operasyonlarında etkisiz hale getirilen 3 teröristin gri listede arandıkları belirlendi. Suriye'de Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi bu kez Ayn el Arap'ta icra edildi.

Gri listede aranan 3 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele kararlılıkla sürüyor. Mehmetçik terör örgütü PKK'ya hem yurt içinde hem de yurt dışında geçit vermiyor.

Irak'ın kuzeyinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hakurk bölgesinde yapılan arama tarama faaliyetinde teröristlerle temas sağlandığı, çıkan çatışmada teröristlerin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Van'ın Gürpınar kırsalında iç güvenlik operasyonları kapsamında, 29 Haziran Pazartesi günü, 3 terörist etkisiz hale getirilmişti. Teröristlerin gri listede arandıkları belirlendi.

Teröristlerin sözde Van eyaleti, Başkale ve Masiro gücünde faaliyet gösteren, "Welat Malazgirt" kod adlı Fırat Göre, "Azat" kod adlı Tahsin Genez ve "Kendal" kod adlı İlyas Duran olduğunun tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı, teröristlerin 2015-2018 arasında yapılan bir çok kanlı eylemin faili olduğunu açıkladı. Teröristlerle 2 M-16 piyade tüfeği, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 glock marka tabanca, 6 el bombası ile çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye'de Türk - Rus Birleşik Kara Devriyesi sürüyor. İdlib kentindeki M4 kara yolundaki devriye faaliyetinin ardından Ayn el Arap çevresinde devriye atıldı. Kara kuvvetlerine havadan helikopterler de devriyeye havadan katıldı.

ulusal.com.tr

# pkk # ırak # devriye