Kaleiçi tarih yolculuğuna çıkmak isteyenleri bekliyor

Tarihi Kaleiçi, sahip olduğu eserleri, kendine has sokakları, yat limanı ve eşsiz manzarasıyla Antalya'nın en önemli simgesi. Dört mevsim kente ayak basanların görmezden geçemediği Kaleiçi, kent turizmi açısından tartışılmaz bir yere sahip. Kaleiçi, tarih yolculuğuna çıkmak isteyenleri bekliyor.

Kaleiçi tarih yolculuğuna çıkmak isteyenleri bekliyor

Kendine has dar sokakları, tarihi yapıları, yat limanı ve eşsiz manzarasıyla Kaleiçi, turizmin başkentinin en önemli simgesi.

Dört mevsim kente ayak basanların görmeden geçemediği Kaleiçi, kent turizmi açısından tartışılmaz bir yere sahip. Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarının başında geliyor.

Antik çağlardan günümüze tarihe tanıklık eden Antalya’nın göz bebeği Kaleiçi, barındırdığı arkeolojik ve doğal güzellikleriyle öne çıkıyor.

Üçkapılar, Hıdırlık Kulesi, Yivli Minare, Mevlevihane, Kesik Minare, surlar, müzeler ve eski evler dar sokaklarını arşınlayanları tarih yolculuğuna çıkarıyor.

Tarihi yat limanı ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Burada falezlere, kıyı şeridine ve özel yüzme alanlarına tur düzenleyen tekneler bulunuyor. Yat limanına komşu olan Mermerli Plajı, tarihi dokusu ve benzersiz manzarasıyla tatilcileri hayran bırakıyor.

Kaleiçi’ndeki evlerin karakteristik yapıları kentin sadece mimari tarihi hakkında fikir vermekle kalmıyor. Aynı zamanda bölgedeki yaşam tarzını, gelenek ve görenekleri, yaşam alışkanlıklarını en iyi şekilde yansıtıyor.

Kaleiçi, kentin gözde merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Günümüzde önemli bir eğlence merkezi olan bölgedeki binalar, butik otel, restoran, bar, kafeterya, pansiyon, alışveriş yerleri, hediyelik eşya dükkanları olarak hizmet veriyor.

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Kaleiçi, tarih yolculuğuna çıkmak isteyenleri bekliyor.

# antalya # müze # arkeoloji # Kültür # kaleiçi # Sur # mimari # yat limanı # kesik minare