15 Mart Tüketici Hakları Günü

'Toplumun yüzde 80’den fazlası açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşıyor.' Bu sözler, Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar’a ait. 15 Mart Tüketici Hakları Günü’nde konuşan Çakar, haklarının sürekli olarak ihlal edildiğini söyledi. En temel ihtiyaçların bile denetimden uzak olduğunu kaydeden Çakar, yetkililere çağrı yaptı.

Bugün 15 MartTüketicihaklarıgünü ama tüketicilerin durumu pek de iç açıcı değil.

Tüketici Hakları Günü’nde, tüketicilerin sorunları endişe veriyor.

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin sorunlarını Ulusal Kanal’a anlattı. Çakar, “Bütün Dünya’da kabul gören Türkiye’nin de imzalamış olduğu tüketici hakları birçok yönden bugün ne yazık ki ayaklar altında” dedi.

Tüketicilerin en temel insan haklarından bile faydalanamadığını belirten Çakar, halkın alım gücünün düştüğünü söyledi.

Çakar, “En temel gereksinimlerden olan beslenme, barınma, su, elektrik, gaz, ulaşım eğitim sağlık gibi ihtiyaçlar karşılanamıyor. Yaşama hakkının gerekleri yerine getirilmiyor” ifadelerini kullandı.

Denetim sıkıntısına dikkat çeken Çakar, yetkilileri göreve çağırdı: Bu denetimsizlik nedeniyle de tüketicilerin satın almış olduğu mal ve hizmetler sağlıksız ve güvençsiz mallar söz konusu. İnsanlar maddi manevi zarara uğruyorlar.”

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar ayrıca, yanlış ekonomi politikalarının da tüketiciye zarar verdiğini de şöyle vurguladı: “Yanlış ekonomik ve tarım politikaları söz konusu bu politikların ivedilikle değiştirilmesi lazım. Tüketici haklarına uygun sosyal ekonomik ve tarım politikalarının hayata geçirilmesi lazım.”

ulusal.com.tr

# tüketici # Günü # turhan çakar # Hakları # 15 mart