Ayasofya'daki törende Atatürk'e lanet

Ayasofya Camisi'nde 136 hafız adayı için yapılan icazet töreninde vaaz sırasında Atatürk'e hakaret edildi. Törende vaaz veren Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi eski imam hatibi Mustafa Demirkan ''Öyle bir zaman geldi ki Ayasofya bir asırda ezan ve namaz yasaklanarak müze haline getirildi.'' diyerek Cumhuriyet Devrimi ve Atatürk'e lanet okudu. İmam Demirkan'a ise en hızlı yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Ömer Çelik Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir dedi.

Ayasofya'daki törende Atatürk'e lanet

AyasofyaCamisi'nde hafız adayları için icazet töreni yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Görevinden alınan eski Ayasofya Camisi baş imamının Atatürk'le ilgili sarfettiği sözler tazeliğini korurken, yeni bir skandal daha yaşandı.

Törende konuşan Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camisi Eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da olduğu törende ''Öyle bir zaman geldiki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir'' ifadeleriyle Atatürk'e lanet okudu.

İmam Mustafa Demirkan'ın bu ifadelerine ilk yanıt AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, ''Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir'' dedi:

- İstanbul'umuzu ve ülkemizi tehdit eden düşmana karşı 'Geldikleri gibi giderler' diyen İstiklal Savaşı'mızın başkomutanı, devletimizin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk milletimizin ortak ve yüksek değeridir. Atatürk ve silah arkadaşlarının düşmana karşı verdiği soylu mücadeleyle ülkemiz ve milletimiz ile ezanımız, camilerimiz ve mescidlerimiz de düşman tehdidinden kurtulmuştur. Rahmet ve şükranla anıyoruz.

# istanbul # atatürk # Mustafa emal atatürk # ak parti # tören # tehdit # Ömer Çelik # ayasofya # hafız # cami # imam # erdoğn