CHP'de parti meclisi seçimleri yaklaşıyor

CHP’nin 25-26 Temmuz’daki kurultayında 60 sandalyelik Parti Meclisi’ne girmek için liste yarışı yaşanacak. Parti içi muhalefetin listeyle ilgili çalışmalara başladığı belirtiliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kurultayda sunacağı anahtar liste üzerinde hazırlık yaptığı ifade ediliyor.

CHP'de parti meclisi seçimleri yaklaşıyor

CHP’nin 37’nci Olağan Kurultayı’na, parti meclisi seçimleri damga vuracak.

CHP’nin 25-26 Temmuz’daki kurultay için geri sayım devam ediyor. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre bu kapsamda parti içi muhalefet, parti meclisi seçimlerine odaklandı.

Muharrem İnce kanadı ile İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner öncülüğündeki “Gelecek İçin Biz” grubunun kendi adaylarını delegeye sunması bekleniyor. Özellikle MYK’daki birkaç ismin parti meclisine seçilememesi için muhaliflerin çaba harcayacağı dillendiriliyor.

60 sandalyelik parti meclisi seçimlerinin nasıl yapılacağı da netleşti. Bu kapsamda Kılıçdaroğlu, parti içinden bazı grupların “blok liste” baskısına karşı, “çarşaf” liste yönteminden vazgeçmeyecek.

“Blok” listede sadece Genel Başkan’ın listesi oylanıyor. “Çarşaf” listede ise 10 delegenin imzasını alan tüm parti üyeleri aday olabiliyor.

Seçim, çarşaf listeyle yapılsa da Kılıçdaroğlu, öncesinde bir “anahtar liste” hazırlayarak delegeye önerecek. Kılıçdaroğlu'nun listesinde mevcut 18 merkez yönetim kurulu üyesinin büyük oranda korunacağı tahmin ediliyor.

Listeye Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Eski İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat gibi isimlerin de alınabileceği ileri sürülüyor.

ulusal.com.tr

# chp # kemal kılıçdaroğlu # muharrem ince # Parti Meclisi # CHP seçim