Memur-Sen ve Kamu-Sen masada

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri başladı. İlk toplantıda hükümet kanadından sürecin daha ileri bir anlaşmayla sonuçlanması yönünde mesaj geldi. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen, taban aylığa seyyanen 600 lira, ilk yıl yüzde 21, ikinci yıl yüzde 17 olan tekliflerini hatırlattı.

Memur-Sen ve Kamu-Sen masada

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda 6’ncısı düzenlenen toplu sözleşme görüşmelerinin ilk toplantısı yapıldı. Toplantıda ilk açıklama Bakan Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, toplu sözleşmelerin demokratik toplumlarda devlet ile toplum arasındaki bağları güçlendiren kurumsal yapılar olduğunu söyledi.

İki konfederasyon, hükümetten taleplerini 26 Temmuz’da açıklamıştı. Birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl da yüzde 3 refah payı talebinde bulunuldu.

Memur ve memur emeklileri için zam pazarlığı süreci, yasal olarak ağustosun üçüncü haftasında sona erecek.

Öte yandan 700 binden fazla kamu işçisinin sözleşme sürecinin ise bu hafta sonuçlanması bekleniyor. Türk-İş ve Hak-İş, en düşük brüt ücretin 4 bin 800 liraya yükseltilmesini talep ediyor. İki konfederasyon, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 9, ikinci 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon farkı teklifini reddetmişti.

# türkiş # toplantı # imza # vedat bilgin # memur # sözleşme # Demokratik # memursen # kamusen