Ülkücüler Strazburg'daydı!

Ülkücüler Strazburg'daydı!

Bahçeli'nin yasak koyması ve Türkeş'in Perinçek'i hedef alan ifadelerine rağmen Ülkücü kesimin önemli isimleri Strazburg'a gitmekten geri durmadı, MHP Genel Merkezi, İsviçre-Perinçek davasında Perincek'e verilen destek karşısında suskun kaldı

AİHM'de görülen İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek ile İsviçre devleti arasındaki dava, geçen haftanın eıı çok konuşulan gündem maddelerinden biriydi. Devlet Bahçeli'nin MHP milletvekillerine Strazburg'a gitmeyi yasakladığı haberlerine yalanlama gelmezken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, Twitter üzerinden Perinçek'i hedef alan sert ifadeleri gözleri Ülkücülere çevirdi. 28 Ocak taki tarihi dava öncesi MHP yönetiminin olumsuz tutumuna rağmen Ülkücü kesimin önemli isimleri Strazburg'a gitmekten geri durmadı. MHP Genel Merkezi, Strazburg'a gi- MHP'den, kaset tertibine boyun eğmediği için ihraç edilen Milletvekili İhsan Barutçu da Strazburg'a giden Ülkücüler arasındaydı. demeyen Ülkücülerin de gerek sosyal medya üzerinden gerekse ülkücü yayın organlarından davaya sahip çıkan tavn karşısında suskun kaldı Strazburg'a giden ve tabanda karşılığı olan Ülkücüleri söyle sıralayabiliriz:

İHSAN BARUTÇU: Gençlik yıllarından itibaren Ülkücü harekelin içinde yer alan ve yöneticilek yapan Barutçu, milletvekili olmadan önce de İstanbul 11 Başkanlığı görevini yürütüyordu. Barutçu, 12 Haziran 2011 genel seçimliğinde aday oldu. MHP'ye yönelik kaset tertiplerinde hedef alınan isimlerden biri olunca yönelim tarafından adaylıktan çekil baskısıyla karşılaştı. Ancak Barutçu adaylıktan çekilmedi ve milletvekili seçildi. Tertibe boyun eğmediği için MHP'den ihraç edildi.

MEHMET TOLGA AKALIN: MHFnin eski Edime 11 Başkanı olan Akalın, iki defa Genel Merkez'e rağmen ü başkanı seçildi. 20ü6'da dönemin MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit özdağ'a, son kurultayda da yine Genel Başkan Adayı Koray Aydın'a destek verdiği içiıı görevden alındı. Ancak MHP tabanında sevilen, sayılan bir isim. Akalın Strazburg'a oğlu Batuıalp Akalııı'ı da götürerek, Doğu Perinçek ile beraber tarihe geçecek bir de fotoğraf çektirdi ve bu fotoğrafı focebook adresinden paylaştı. ENİS ÖKSÜZ: MHP'ııin koalisyon ortağı olduğu 57'nci Hükümet döneminde Ulaştünıa Bakanlığı görevini üstlenen Enis Öksüz, Kemal Derviş'in Türk Telekom'u satışına ve hükümetin AB politikalarına karşı çıkan efsane bakan olarak hatırlanıyor. Tabanda "Enis Hoca" olarak bilinen Enis Öksüz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yollanın ayndıktan sonra bir dönem BBP'de siyaset yaptı, öksüz, milli mesele- lerdeki net tavrıyla biliniyor.

ŞEREF VE OĞUZ GÜL: Talat Paşa Komitesi'niıı kurucularından eski MHP milletvekili Mehmet Gül'iin oğulları Şeref ve Oğuz Gül de Strazbıırg kahramanla rındandı. Şeref Gül, Tuğrul Türkeş'in yazdıklarına karşılık facebook sayfasında şu notu paylaştı: "Tüıkeş adıziirriyetle, Türk milliyetçiliği zihniyetle kazanılır. Biz zihniyete talibiz. Strazburg'u show olarak nitelendirenler, Tayyip Erdoğan şovuna katılıp onun partisine oy ister mi, AKP'deıı milletvekili olur mu?" Gül, aynı notta KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'm ve Mehmet Giil'ün Talat Paşa Komistesi'niıı önderlerinden olduğunu da hatırlattı.

Ceyhun Bozkurt

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # ceyhun bozkurt # ahim