Sağlıkçılar grevde! Sadece acil ve yoğun bakım servislerinde hizmet veriliyor

14 Mart Tıp Bayramı öncesi 1 günlük iş bırakan sağlık çalışanları bugün eylemde. Sağlık çalışanları yürüyüş ve açıklamalarla taleplerini anlatıyor. İstanbul'da sağlıkçılar Haseki'den Beyazıt'a yürüyor. Ankara'daki eylemin adresi ise Sağlık Bakanlığı önü olacak.

Sağlıkçılar grevde! Sadece acil ve yoğun bakım servislerinde hizmet veriliyor

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı öncesi kötü çalışma koşullarına dikkat çekmek için 1 günlük iş bırakma eyleminde.

Yurt genelinde hastane ve sağlık ocaklarında sadece acil ve yoğun bakım servislerinde hizmet veriliyor. Grevdeyiz diyen sağlıkçılar İstanbul'da Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi önünde toplanarak Beyazıt'a yürüyecek.

Sabah saatlerinde ilk eylem Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapıldı. Grup adına açıklama yapan Doktor Tülin Korkmazgil, "emek ve meslek örgütleri olarak demokratik haklarını kullandıklarını" vurguladı.

Ankara'da ise İbn-i Sina Hastanesi önünde toplanan çalışanlar, tabutlarla Sağlık Bakanlığı'na yürüyecek ve açıklama yapacak.

Sağlık çalışanlarını sokaklara döken taleplerin başında "çalışma koşullarının düzeltilmesi, nitelikli tıp eğitimi, bütün yurttaşlara eşit, ücretsiz ve kaliteli sağlık hizmeti" geliyor.

ulusalkanal.com.tr

# sağlık emekçileri