İstanbul Teknik Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 37 akademisyen hakkında gözaltı kararı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu başlatıldı. 37 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı var. Adana merkezli 5 ilde yürütülen operasyonda 36 polis, Bursa'daysa 11 eski asker Bylock kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu: 37 akademisyen hakkında gözaltı kararı

Fetulahçı terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul, Adana ve Bursa'da yürütülen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu gözlatına alındı.

İstanbul'daki operasyon FETÖ'nün akademisyen ayağına yönelikti. Savcılık, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde görevli 37 öğretim görevlisi hakkında gözaltı kararı verdi.

Yapılan baskınlarda gözaltına alınan çok sayıda öğretim görevlisi sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

FETÖ operasyonlarının yoğunlaştığı bir başka il de Adana'ydı. Adana merkezli 5 ilde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlarda 36 polis By-lock kullandıkları gerekçesiyle gözaltı altına alındı.

Bursa'daki operasyon ise örgütün askeri yapılanmasına yönelikti. Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapmış 11 eski asker gözaltına alındı. Emniyet sorguları tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

ulusalkanal.com.tr

# İstanbul Teknik Üniversitesi # fetö # gözaltı # akademisyen # itü