Meteoroloji uyardı: Afrika'dan çöl sıcakları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava sıcaklıkları ile ilgili uyarı geldi. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtilen açıklamada özellikle Ege Bölgesi'nin Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasının etkisine gireceği ifade edildi.

Meteoroloji uyardı: Afrika'dan çöl sıcakları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden hava sıcaklıkları ile ilgili açıklama geldi. Özellikle Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi için çöl sıcağı uyarısında bulunulurken, İzmir ve Aydın'da hava sıcaklığının 40 dereceye yaklaşacağı ifade edildi.

Sıcaklık haritasında mor renkle gösterilen Aydın'da ise 40 derece sıcaklık bekleniyor. Bunun en büyük nedeni de Kuzey Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası. Çöl sıcaklıklarının hissedildiği bir diğer il de Adana oldu. Kentte sıcaklık 40 dereceye yaklaştı.

Cuma gününe kadar hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

# izmir # aydın # meteoroloji # ege # Hava durumu # hava sıcaklığı # sıcaklık # akdeniz # yaz # ege hava durumu # Akdeniz hava durumu # izmir hava durumu # meteoroloji uyarı # aydın hava durumu # çöl sıcakları # Meteoroloji sıcaklık # afrika sıcakları # sıcaklık mevsim # yaz sıcakları