Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan: ''Ortak düşmalara karşı ortak dostlarla buluşalım''

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Uluslararası İlişkiler Başkanı Işıkgün Akfırat, Ulusal Kanal’da Seda Anık’ın sunduğu Günlük programına konuk oldu. Programda Teoman Alili Akademisi’ni Ulusal Kanal seyircisine anlattılar.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan: ''Ortak düşmalara karşı ortak dostlarla buluşalım''

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Uluslararası İlişkiler Başkanı Işıkgün Akfırat Ulusal Kanal’da Seda Anık’ın sunduğu Günlük programında Öncü Gençlik Teoman Alili Akademisi’ni konuştular. Programda aynı zamanda İsrail’in Kudüs’ü işgalini de değerlendirildi ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan Türk gençliğine “Sigarayı Bırakalım” çağrısında bulundu.

FİLİSTİN’DE ÇÖZÜM BÖLGE ÜLKELERLE İTTİFAK

İsrail’in Filistin’i işgal etmenin biricik çözümünün Batı Asya birliğinin eyleme geçmesini vurgulayan Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan, Türkiye bugün Filistin’de gösterdiği davranışı eylemli olarak sunduğu takdirdebölge ülkeleriyle, Mısır’la, Libya’yla, Tunus’la Cezayir’le,İran’la özellikle de bu meselenin çözümü Suriye ile iş birliğidir. İsrail’in en büyük düşmanı kim? Mossad başkanı kendi açıkladı ‘Türkiye Cumhuriyeti en büyük düşmanımızdır.’diye. ABD, yıllardır Türkiye’nin Güneydoğu’sunda ikinci bir İsrail projesi sürdürmüyor mu? Bizim İsrail’le ilişkilerimizi net bir şekilde belirlemeye ihtiyacımız var. Türkiye’ye Vatan Partisi’nin tarzını paylaşmayı öneriyoruz. Milletten de o talepler geliyor. Herkes bir tepki verelim, eyleme girelim diyor o eylemin bir adı var ortak düşmanlara karşı ortak dostlarımızla buluşalım o dostlar, İsrail’e karşı ABD’ye karşı aslanlar gibi savaşan Beşar Esad,Rusya ve İran’dır. Onlarla bir ittifak kurup silahlı bir iş birliği kuralım” dedi.

DÜNYA GENÇLİĞİ FİLİSTİN İÇİN KENETLENİYOR

Diğer ülkelerin antiemperyalist gençlik örgütleriyle birlikte İsrail’e karşı bildiri yayınlanycaklarını söyleyen Öncü Gençlik Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat, “Dünyadaki gençlik örgütlerinin ortak vurgusu da, mazlum milletlerin işbirliği içerisine girmesidir. Bu bağlamda diğer ülkelerin antiemperyalist gençlik örgütleri ile birlikte bir bildiri yayınlayacağız. İsrail işgalini durdurup Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmasını sağlayacak çözümün hayata geçtiği bir süreci hep beraber öreceğiz” dedi.

https://twitter.com/WAYouthUnion/status/1392172409663463424?s=20

TÜRKİYE’Yİ YÖNETECEK NESİL BU AKADEMİDE BULUŞUYOR

Öncü Gençlik’in 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle başlatmış olduğu Teoman Alili Akademisi’ni Ulusal Kanal seyircisine anlatan Tanhan, “Teoman Alili'nin yaşamını bir insanlık dersi olarak önümüze koyuyoruz. Biz Türkiye'nin meselelerini ciddiye alıyoruz. Türkiye'nin sorunlarına kafa yoran, onları çözmek için bilime başvuran, tarihe başvuran, ekonomiye başvuran gençler Türkiye'yi yönetecek. Bu akademideki derslere baktığımızda, bu konular hakkında bu kadar derinlemesine bir çalışma yapan başka bir siyasi parti yok” diyerek Türkiye’yi yönetecek neslin Teoman Alili Akademisi’nde buluştuğunu vurguladı. Tanhan, tarihten sanata, ekonomiden psikolojik savaşa, kadın mücadelesinden devrimci yaşam tarzına kadar on beş dersin var olduğu Teoman Alili Akademisi’nin son kayıt tarihinin 15 Mayıs olduğunu da hatırlattı. Teoman Alili Akademisi’nde Vatan Partisi liderleri ve seçkin akademisyenler yüzlerce gençle buluştu.

SİGARAYI BIRAKMA KARARI ALDIK

Programda Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan’ın Türk gençliğine de bir çağrısı vardı. Tanhan, Teoman Alili Akademisi'nin devrimci yaşama dönük çok önemli bir hedefi var. Buradan bütün Türk gençliğine sigarayı bırakma çağırısında bulunuyoruz. Tüm insanlığın düşmanı olan sigara gibi bağımlılıklardan kurtulamazsak, Türkiye’yi hiçbir bağımlılıktan kurtaramayız. Bu muhasebeyi yapan arkadaşlar olarak sigarayı bırakma kararı aldık. Bunu da bir zorunluluk olarak değil, bir gönüllülük ile yapıyoruz.Bütün Türk gençliğine, yaşı kemale ermiş büyüklerimize derhal sigarayı buruşturup atmalarını teklif ediyoruz. Devrimciliğin özeti iki kelime; yaşamak ve yaşatmak. Vatanımıza olan bağlılığımız gereği yaşayalım, yaşatalım” diyerek sigaraya olan bağımlılıktan Türk gençliğinin derhal kurtulması gerektiğini vurguladı.

# abd # vatan partisi # filistin # cezayir # işgal # Tunus # teoman alili # ferdi tanhan # uluslararası ilişkiler # Teoman Alili Akademisi # vatan partisi öncü gençlik # seda anık