Yurdun batısı fırtınaya teslim oldu: Birçok kentte maddi hasar var

Fırtına ve sağanak yağış yurt genelini de etkisi altına aldı. Şiddetli fırtına yüzünden çıkan kazalarda yaralanma ve can kaybı yaşandı. Ayrıca birçok kentte maddi hasar meydana geldi.

Yurdun batısı fırtınaya teslim oldu: Birçok kentte maddi hasar var

Bursa’da kuvvetli lodos nedeniyle Gemlik ilçesindeki bazı balıkçı tekneleri battı. Kumla mahallesinde 8 katlı bir binadan kopan çatı otomobilin üzerine düştü.

Şiddetli rüzgar nedeniyle 64 ağaç devrilmesi, 81 tehlike arz eden parça ihbarı, 45 çatı uçması, 1 trafik kazası, 11 tabela uçması ve 7 hasar tespit ihbarı olmak üzere toplam 209 olay meydana geldi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle can pazarı yaşanan Zonguldak ve Kocaeli'de 2 kişi hayatını kaybetti.

Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Sakarya, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Sinop, Düzce ve Bartın'da yüz yüze eğitime bugün ara verildi.

Balıkesir’de sabah saatlerinde başlayan fırtına ve yağış nedeniyle yerinden sökülen bir ağaç otomobilin üzerine devrildi.

Kocaeli’nde de etkili olan fırtınadan dolayı İzmit ilçesinde iki camiden birinin minaresi yan yattı. Diğerininki ise devrildi.

Meteoroloji İl Müdürlüğü tarafından "turuncu kod" uyarısı yapılan Bolu kent merkezi ve ilçelerinde kuvvetli lodos etkili oluyor. Bolu'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle D-100 kara yolundaki trafik lambaları yerinden söküldü, kentin birçok yerinde küçük çaplı yangınlar çıktı.

# bursa # kaza # istanbul # Balıkesir # fırtına # düzce # sakarya # Tekirdağ # Bartın # zonguldak # Sinop # lodos # maddi hasar # Çanakakale