TBB Başkanı Erinç Sağkan kimdir? Erinç Sağkan'ın sicili

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Erinç Sağkan başkan seçildi. Sağkan, Twitter hesabı üzerinden DHKP-C'li Helin Bölek için yaptığı taziye paylaşımıyla biliniyor. İşte Erinç Sağkan'ın sicili...

TBB Başkanı Erinç Sağkan kimdir? Erinç Sağkan'ın sicili

Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Erinç Sağkan başkan seçildi. Aydınlık Gazetesi Erinç Sağkan'ın sicilini derledi.

Sağkan ilk açıklamasında, ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığını, Anayasa Mahkemesi, AİHM kararlarının uygulanmadığını iddia etti. Sağkan'ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da tebrik etti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığına, 348 delegeden 182'sinin oyunu alan Ankara Barosu Başkanı Ramiz Erinç Sağkan seçildi. TBB'nin 36. Olağan Genel Kurulu, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Seçimde Metin Feyzioğlu ise 156 oy aldı. 10 delege başkanlık seçimi için oy kullanmadı. Başkan seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Sağkan, ''Bugün itibarıyla artık TBB'nin kapıları tüm avukatlara ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan açık olacaktır.'' dedi. Sağkan ayrıca, ''Ülkemizde son yıllarda insan hakları ihlallerinin arttığı, Anayasa Mahkemesi kararlarının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmadığı ve tartışmaya açıldığı noktada TBB’ye yurttaşlarımızın çok ihtiyacı bulunmaktadır. Maalesef geçtiğimiz döneminde bu anlamda gerek mesleki sorunların iyileştirilmesinde gerekse hukukun üstünlüğünün tesisi için yeterli çabayı sarf etmediğine inandığımız bir anlayışın bugün itibarıyla sonuna gelmiş bulunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

KILIÇDAROĞLU: ''BİRLİKTE TESİS EDECEĞİZ''

TBB Genel Kurulu sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak TBB Başkanı seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyorum. Hukukun egemenliğini birlikte tesis edeceğimiz, ülkemizde görevinizi hiçbir baskı altında kalmadan yerine getireceğiniz günler yakındır.'' dedi.

AKŞENER: ''YÜREKTEN İNANIYORUM''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ''Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı seçimini kazanan Erinç Sağkan'ı tebrik ediyor, görevini milletimizin her bir ferdi için hukukun üstünlüğü prensibiyle ve adaletle yerine getireceğine yürekten inanıyorum.'' paylaşımını yaptı.

HDP SONUÇTAN MEMNUN

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ''Türkiye Barolar Birliği’nin 36. Olağan Genel Kurulu’nda başkan seçilen Av. Erinç Sağkan’ı ve yeni yönetimi kutluyorum. Hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları için verilen ortak mücadelenin bütün alanlarda önemli sonuçlar doğurmaya devam edeceğine inanıyorum.'' ifadelerini kullandı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Twitter hesabından, ''Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na seçilen Erinç Sağkan ve yönetim kurulu üyelerini kutluyorum. Metin Feyzioğlu kraldan çok kralcılık yaptı ama düşmekten kurtulamadı. Kendisine çoklu baro yasası çıkardılar ama düşmekten kurtaramadılar. Krala yaslananlar düşmekten kurtulamaz.'' paylaşımını yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da barolar birliği seçim sonuçlarını, ''Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulunda seçimi kazanarak sarayın değil, hukukun üstünlüğünü savunacak olan TBB Başkanı Erinç Sağkan ve yönetim kurulunu kutluyor, başarılar diliyorum.'' şeklinde değerlendirdi.

DHKP-C'Lİ BÖLEK İÇİN TAZİYE

TBB Başkanlığına seçilen Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı olduğu dönemde Twitter hesabı üzerinden DHKP-C'li Helin Bölek için, ''Bizler hayatta kalmak için evlerimize sığınmışken, Helin sesinin duyulması için canını öne sürmüştü. Tek isteği vardı adil yargılanmak. Duyurmaya çalıştığı sesi bu düzene ölümünden daha çok korku verdi. Çok üzgünüz.'' şeklinde yaptığı paylaşımla tepki çekmişti. Erinç Sağkan yönetimindeki Ankara Barosu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yaptığı bir açıklama sonrasında Erbaş için, ''Sesi çağlar öncesinden gelen bu şahıs'' diyerek bir kez daha büyük tepki toplamış bu açıklama nedeniyle baro yöneticilerine dava açılmıştı. Ayrıca bu açıklama sonrasında çoklu baro olarak bilinen düzenleme gündeme gelmişti. Sağkan'ın Ankara Barosu Başkanlığı döneminde de yönetim kararıyla baro bünyesinde LGBT Hakları Merkezi kurulmuştu.

# pkk # terörist # twitter # kılıçdaroğlu # Türkiye Barolar Birliği # Akşener # tbb # Erinç Sağkan # tbb başkanı