İstanbul'da organ ticareti yapan çete çökertildi: İşte operasyonun ayrıntıları

İstanbul'da yasa dışı organ ticaretine karşı yapılan operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Esenyurt’ta özel bir hastanede yapılan organ nakil hekimleri şüphelendirdi. Böbrek nakli için vericinin akraba olduğu söylendi. Verici ve hastanın birbirine hiç benzemediğini fark eden hekimler hemen yetkililere haber verdi. İşte bu dikkat, çetenin çökertilmesine neden oldu.

İstanbul'da organ ticareti yapan çete çökertildi: İşte operasyonun ayrıntıları

İstanbul'da yasa dışı organ nakli yaptıran Ürdün, Suriye ve Filistin uyruklu 4 üyenin de olduğu 10 kişilik çete, kaldıkları otele düzenlenen operasyonla yakalandı. İşte o operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Esenyurt’ta özel bir hastanede, Filistinli bir hastaya böbrek nakli yapıldı. Nakil yaptıranların yakın akraba olduğu söylendi. Ancak Türk doktorlar "Hastayla verici hiç akrabaya benzemiyor. Diyalogları çok soğuk. Birbirlerine yabancı gibiler" yorumu yaptı.

Hastane yetkileri, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerini arayarak şüphelerini dile getirdi. Ekipler de başlattıkları araştırmayla nakil için böbrek veren ve nakil yapılan kişilerin belgelerini incelemeye aldı.

Filistin Başkonsolosluğu'na akrabalık belgeleri soruldu. Başkonsolosluk adı geçen kişilere herhangi bir akrabalık belgesi verilmediğini bildirdi.

Ekipler, nakil olan kişilerin zaman zaman yaptırmak zorunda oldukları kontroller için hastane yakınındaki bir otelde konakladıklarını belirledi. Çete üyelerinin de bu otelde konakladıkları belirlenince operasyon başlatıldı.

Polisin operasyon kapsamında yaptığı araştırmalara göre, çete Arap ülkelerine yönelik sosyal medyadan, kan gruplarını belirterek böbrek ihtiyacı olduğunu belirtir paylaşımlar yapıyordu.

Çete üyeleri böbrek alıcısından 50 bin dolar alıyordu. Bu paranın 10 bin doları böbrek vericisine veriliyordu.

# istanbul # operasyon # organ # organ ticareti # istanbul esenyurt # organ mafyası