Rusya Dedeağaç'a yığınaktan rahatsız: ''NATO'nun temel amacı Rusya'yı çevrelemek''

Yunan basınına konuşan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, NATO'nın bölgeye yaptığı askeri yığınaktan Rusya'nın rahatsız olduğunu belirtti. Peskov, ABD'nin Dedeağaç Üssü'nden Doğu Avrupa'ya askeri sevkiyat yapıldığını söyledi.

Rusya Dedeağaç'a yığınaktan rahatsız: ''NATO'nun temel amacı Rusya'yı çevrelemek''

Yunan Antenna televizyonuna konuşan Dimitri Peskov, NATO kuvvetlerin Yunanistan'a askeri yığınak yapmasını değerlendirdi.

ABD yığınağının Rusya'yı rahatsız ettiğini belirten Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü, NATO'nun temel amacını "Rusya'yı çevrelemek" olduğunu söyledi.

Yunanistan'daki ABD üslerinden Doğu Avrupa'ya da askeri sevkiyat yapıldığını belirten Peskov, son dönemde ABD ile Yunanistan arasında imzalanan anlaşmalara değindi:

- Sorun çok basit. Topraklarınıza giderek daha fazla NATO ve ABD askeri yığılıyor. Dedeağaç üstünden yüzlerce, hatta binlerce parça askeri sevkiyat gerçekleştiriyorsunuz. NATO için yeni üsler açıyorsunuz, bunun yanında, NATO bizi düşman olarak adlandırıyor. NATO, ittifakın temel amacını, Rusya’yı çevrelemek olarak şekillendirmiş durumda. Bu, bizi rahatsız ediyor. Bunu anlamalısınız.

S-400 sorusunu da yanıtlayan Peskov, "Dedeağaç üzerinden transferi yapılan silahlar savunma silahı değil. Sorunuza cevabım budur" dedi.

# abd # rusya # yunanistan # nato # vladimir putin # s400 # dedeağaç # Dmitri Peskov