Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek göstergeyle ilgili, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’den yeni açıklama geldi. Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda konuşan Bilgin, bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını belirtti. Bilgin, çalışmanın 2022 Ocak ayında Meclis’e getirileceğini ifade etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da toplantıda ayrım yapılmadan herkesin ek göstergeden faydalanması talebini dile getirdi.

Bakan Bilgin açıkladı: 3600 ek gösterge çalışmaları tamamlandı

3600 ek gösterge için çalışmalar tamamlandı, taraflardan son görüşleri alınacak. Milyonların beklediği düzenleme 2022 yılında hayata geçirilecek.

Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısı 30 Kasım’da Ankara’da çevrim içi olarak yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da katıldı.

Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri 3600 ek gösterge oldu. Bakan Bilgin, ek gösterge çalışmalarının tamamlandığını açıkladı:

- Bakanlık içinde oluşturulan kurul çalışmalarını tamamladı. Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak

için çalışıyoruz. Diğer bakanlıklar ve Memur-Sen ile yapılacak görüşme sonrası Ocak 2022 inşallah TBMM’ye getireceğiz.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da toplantıda bir konuşma yaptı. Yalçın, 3600 ek göstergeden birkaç meslek grubunun değil tüm memurların faydalanmasını istedi:

- Ayrım yapılmadan, ek göstergesi olmayan Yardımcı Hizmetler Sınıfını da dâhil edilerek kamu görevlilerinin tamamını kapsayacak şekilde hayata geçirilmelidir.

Yalçın, dövizde yaşanan dalgalanmalar nedeniyle toplu sözleşmede alınan zam oranlarının birkaç ayda eridiğini belirterek memurların taleplerini de açıkladı:

- 3 aylık döneme ilişkin 3 ayrı teklifimizi ifade etmek istiyorum. Kamu görevlilerinin gelir vergisi oranı yüzde 15’de sabitlenmeli. Gelir Vergisi Matrahları yükseltilmeli. Kayıpların telafisini sağlayacak ilave ödeme yapılmalı.

# erdoğan # tbmm # meclis # 3600 ek gösterge # çalışma # vedat bilgin # memur sen # memursen # sosyal güvenlik # Kamu Personeli Danışma Kurulu