Şehitlerin kanı yerde kalmadı: 20 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye, ihtiyaç duyması halinde S-400 hava savunma sistemlerini kullanma konusunda kararlı. Açıklama Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi. Akar, sistemin kullanılmasına yönelik hazırlıkların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe sunumunda konuşan Akar, F-16 talebine ABD’den olumlu yanıt gelmediği takdirde ise başka seçeneklerin değerlendirileceğini söyledi.

Şehitlerin kanı yerde kalmadı: 20 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye, ABD'nin tehdit ve yaptırımlarına rağmen Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini kullanmak konusunda kararlılığını sürdürüyor.

Meclis'te bütçe sunumu yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın gündeminde F-16 uçaklarının durumu da vardı. Yeni seçenekleri işaret etti:

- S-400 bir tercih değil bir zorunlulukİhtiyaç duyulması halinde, bu sistemin kullanılmasına yönelik tüm hazırlıklarımız planlandığı şekilde devam etmektedir. F-35 projesine gelince, tüm sorumluluklarımızı yerine getirmemize rağmen, S-400 alımları bahane edilerek F-35 tedarikimiz engellenmiştir.

- ABD yönetiminin konuya olumlu yaklaşacağını düşünüyoruz. Süreci ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. ABD’nin tavrının olumsuz olması durumunda Türkiye, içinde bulunduğu tehdit ortamında, güvenliğini sağlayabilmek için zorunlu ve tabii olarak başka seçenekleri değerlendirmek durumunda kalacaktır.

Savunma sanayideki millilik oranının yüzde 80'lere ulaştığını ifade eden Akar, çalışmaların kesintisiz sürdüğünü kaydetti:

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı olan silah sistemlerinin, zamanında ve maliyet etkin bir şekilde üretimi ve tedariki için savunma sanayi eko sistemindeki paydaşlarımız olan kamu kurum ve kuruluşları, vakıf şirketleri, özel sektör ve üniversitelerle yoğun bir şekilde çalışmaktayız.

Pençe-Yıldırım bölgesinde şehit olan 3 askere rahmet dileyen Akar, terörle mücadele bilançosunu paylaştı:

- Karadan ve havadan MİT ile koordineli şekilde başlattığımız operasyonlar sonucunda bu saldırıyı yapanlar dahil 20 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar yurt içi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 33 bin 100, bu yılın başından itibaren ise 2 bin 619 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Milli Savunma Bakanı Akar konuşmasında, ASELSAN'ın yabancı devletlere satılacağı ve ordunun personel temininde SADAT'ın etkili olduğu iddialarını da yalanladı.

# hulusi akar # terörist # şehit # Pençe Yıldırım operasyonu # pence # pençe yıldırım # şehit asker