İstanbul'da gizli zam iddiası: Ekmek 3 lira mı oldu?

İstanbul'da bazı fırınların ekmeği 3 liradan sattığı iddia edildi. Ulusal Kanal'a konuşan Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, 210 gram ekmeğin 3 liradan satılmasına yönelik talebin olduğunu ancak şu an 2 lira 50 kuruştan satılmaya devam edildiğini söyledi.

İstanbul'da gizli zam iddiası: Ekmek 3 lira mı oldu?

Haber: İnci Erdoğan

İstanbul'da ekmeğe gizli zam yapıldığı iddia edildi. Bazı fırınların ekmek fiyatını 3 liraya çıkarıp gramajını da azalttığı belirtildi.

İstanbul Ticaret Odası'nın 10 Kasım'da aldığı karar ile 230 gram ekmek 2 lira 50 kuruştan satılmaya başlandı. Ancak aradan kısa süre geçmesine rağmen birçok fırında ekmeğin fiyatını 3 liraya çıkarıldığı iddia edildi.

İddiaya göre ekmeğin 3 liraya satıldığı bazı fırınlarda gramajla da oynandı, 230 gram olan ekmeğin gramajı 210 grama çekildi.

Ekmeğin 3 liradan satıldığı ilçeler arasında Ümraniye ve Üsküdar'ın olduğu ifade edildi.

Ulusal Kanal'a konuşan Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Başkanı Çetin Keçeli, artan maliyetlere dikkat çekti. 210 gram ekmeğin 3 lira olması yönünde bir talebin olduğunu söyledi:

- Maliyetlerimiz çok yüksek. Un fiyatları döviz kuru gibi bir iniyor, bir çıkıyor. Her gün takip etmek zorunda kalıyoruz. Kocaeli'nde bile ekmek fiyatları 3 lira oldu. İstanbul'da girdi maliyetleri yüzde 30 daha pahalı. 210 gram ekmeğin 3 lira olması yönünde talebimiz mevcut. Ama İstanbul'da şu an bu fiyattan satılıp satılmadığını bilmiyorum. Biz 2.5 liradan satıyoruz.

Bazı vatandaşlar ekmekteki fiyat artışına tepki gösterirken bazıları da artan maliyetler nedeniyle fırıncıların fiyat artışı talebini haklı buldu.

# istanbul # ulusal kanal # zam # ekmek # Sanayi # ekmek zam # ekmek zammı # ekmeğe zam