PKK'dan sonra DHKP-C'liler de İBB'de: Polis katili belediye kadrosunda

PKK terör örgütü üyelerinin yanı sıra DHKP-C üyesi olan sabıkalı isimlerin de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alındığı ortaya çıktı. İsimler arasında Fırat D. dikkat çekiyor. 2015 yılında polis Muhammet Fatih Sivri'nin şehit olduğu olaya karıştığı için tutuklandığı öğrenildi.

PKK'dan sonra DHKP-C'liler de İBB'de: Polis katili belediye kadrosunda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınan PKK yanlısı isimlerden sonra bu kez de DHKP-C bağlantılı kişilerin kimlikleri ortaya çıktı.

CHP İstanbul Büyükşehir belediyesinde çalışan DHKP-C örgüt üyeleri arasında Fırat D. siciliyle öne çıkıyor. Sabah Gazetesi'nin haberine göre Fırat D. 2015'te İstanbul'da polis Muhammet Fatih Sivri'nin şehit olduğu olaya karıştı. Örgüt üyelerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan Fırat D. daha sonra tutuklandı. Açlık grevi yaptı.

İstanbul Dijital Medya Ticaret Şirketi'nde çalışan DHKP-C üyesi Halil Y. 2006'da örgüt adına eylemlerde bulundu. 2006'da Ömerbican Tüzgener ve ailesinin darp edilmesiyle ilgili 2007'de tutuklandı. Cezaevinde 3 gün süreli açlık grevi yaptı.

Yılmaz F. de 2016'da DHKP-C terör örgütü mensuplarından Çiğdem Yakşi'nin cenaze törenine katıldı. "Terör Örgütü Propagandası Yapmak" suçundan gözaltına alındı.

10 Nisan 2021 itibariyle İstanbul Ağaç Peyzaj Eğitim Hizmetleri şirketinde işe alınan Özgür B. ölen DHKP/C terör örgüt mensubunun anma törenine katıldı. Örgüt lehine katıldığı eylem sırasında gözaltına alındı.

PKK ve DHKP-C üyelerinin yanı sıra MKP üyeleri de belediye de işe alındı. Uğur D. MKP terör örgütü adına yaptığı faaliyetler kapsamında 2019'da sorgulandı. Adli kontrol ve ev hapsi tedbiri uygulandı. Uğur D. 27 Mart 2020 itibariyle İstanbul Personel Yönetim şirketinde işe başladı.

# pkk # terörist # terör # terör örgütü # şehit # propaganda # adli kontrol # mkp