Zam kervanına süt ve simit de eklendi

Gıdada zam kervanına süt ve simit de eklendi. Ulusal Süt Konseyi 3 lira 20 kuruş olan soğutulmuş çiğ süt litre fiyatını 4 lira 70 kuruş olarak belirledi. İstanbul Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan ise simit ve pastane ürünlerine zam haberi geldi. 1 Aralık'tan itibaren 3,5 liradan satılacak simidin böyle giderse 5 lira olacağı belirtildi.

Zam kervanına süt ve simit de eklendi

Süt fiyatına yüzde 46, simit ve pastane ürünlerine ise yüzde 30 zam yapıldı. Gıdada zam kervanına süt ve simit de eklendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen Gıda Komitesi toplantısında çiğ süt tavsiye satış fiyatını yeniden değerlendirmesi konusunda mutabık kalındığı bildirildi.

Ardından zam haberini Ulusal Süt Konseyi duyurdu. 8 Aralık 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 3 lira 20 kuruş olan soğutulmuş çiğ süt tavsiye litre satış fiyatı 4 lira 70 kuruş olarak belirlendi.

Çiğ süt zammını değerlendiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, maliyetler nedeniyle böyle bir artışın gerekli olduğunu söyledi.

-Son dönemde artan maliyetlerden dolayı süt fiyatlarının güncellemesi gerekiyordu. Biz bakanlık olarak üreticilerimiz destekliyoruz. dün akşam saatlerinde süt konseyi karar aldı. Konseyde herkes vardı perakendeciler. Biz bakanlık olarak üreticilerimizi her zaman destekliyoruz.

Sabah kahvaltıları ve çayla atıştırmalar için kötü haberi de İstanbul Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası duyurdu. Simit ve pastane ürünlerine zam yapılacağı açı kalandı.

1 Aralık'tan itibaren geçerli olacak şekilde 2,5 lira olan 100 gram simit, çatal, açma ve kekin 3,5 liradan satılacağı belirtildi.

Esnaf, yeni tarifeli fiyatı dükkanlarına asmaya başladı.Konu ile ilgili Sözcü’ye konuşan İstanbul Un-İş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şaban Özdemir, maliyet artışlarına dikkat çekti. Stokçuluğa dikkat çekti. Böyle giderse artışlar devam eder mesajı verdi.

- Maliyetlerimizde yüzde 300'lere varan artışlar meydana geldi. Yaklaşık iki yıldır simiti 2,5 TL'den satıyorduk. 10 kilo margarini 125 liraya alırken şu an 300 liraya alıyoruz. Böreklik yağ 220-250 lira bandındayken şu an 675 liraya kadar yükseldi. Doları bahane ettikçe gıda fiyatları artıyor. Maliyetler böyle giderse, yakın zamanda simit 5 TL’yi de görebilir. Hükümetin acilen fiyatlara el atması gerekiyor. Stokçuluk var, istismar var neye uğradığımızı şaşırdık.

# zam # simit # süt