Dünyada 'Süper varyant' alarmı: Dünya Sağlık Örgütü harekete geçti

Afrika kıtasının güneyindeki bazı ülkelerde 32 mutasyonlu yeni bir varyant ortaya çıktı. Yeni varyant Hong Kong’a da sıçradı. 1 kişi karantinaya alındı. "Süper varyant" ismi verilen virüsle ilgili Dünya Sağlık Örgütü de harekete geçti. Virüsün etkisi araştırılacak. Bazı ülkeler de bulaşın artmaması için 6 Afrika ülkesi için seyahat kısıtlamasına gitti.

Dünyada 'Süper varyant' alarmı: Dünya Sağlık Örgütü harekete geçti

Daha Kovid-19 ile savaş başarıya ulaşmazken bir de varyantlarıyla mücadele ediliyor. Bu kez hiç duyulmamış 32 mutasyonlu "Süper varyant" ortaya çıktı.

Yeni varyantın kaynağı Afrika kıtası. Kıtanın güneyindeki ülkelerde ortaya çıkan yeni koronavirüs varyantı endişeye neden oldu.

Virüs Hong Kong’da da sıçradı. Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 1 kişide ilk kez Güney Afrika'da tespit edilen süper varyantına rastlandı.

Dünya Sağlık örgütü etkisi henüz bilinmeyen süper varyantla ilgili araştıramalar yapacak. Mevcut aşıların etkinliği de incelenecek.

YENİ VARYANTA KARŞI ÖNLEMLER ARTIRILDI

İngiltere ve İtalya; Güney Afrika, Namibya, Zimbabve, Botsvana, Lesotho ve Esvatini'den İngiltere'ye yapılacak uçuşları geçici olarak durduklarını açıkladı. İngiltere bu 6 ülkeyi seyahat listesinde "kırmızı listeye" aldı.

İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı yetkilileri 32 mutasyonlu varyant için "şimdiye kadar gördüğümüz en kötü varyant" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya Sağlık Bakanlığı da Güney Afrika'dan sadece vatandaşlarının ülkeye giriş yapmasına izin vereceklerini duyurdu.

# ingiltere # pandemi # çin # dünya sağlık örgütü # afrika # italya # salgın # kovid 19 # Hong Kong # dsö # zimbabve # güney afrika # varyant # Botsvana # namibya # süper varyant # Lesotho