Rus savaş uçaklarından Fransız savaş uçaklarına eşlik

Karadeniz üzerinde yakıt ikmali yapan Fransız uçaklarına Rus "Su-27" savaş uçakları eşlik etti. Açıklama Rusya Savunma Bakanlığından geldi.

Rus savaş uçaklarından Fransız savaş uçaklarına eşlik

Rus "Su-27" savaş uçaklarıKaradeniz üstünde Fransız jetlerine eşlik etti.

"Rafale" ve "Mirage-2000" uçağı ile "S-135" uçağına eşlik edilmesine ilişkin Rusya Savunma Bakanlığından açıklama geldi.

Açıklamada, “Hava hedeflerinin tanımlanması ve devlet sınırlarının ihlaline izin verilmemesi adına SU-27 jetleri havalandırılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Havalanan Rus jetlerinin mürettebatının ‘fark edilen hava hedeflerini’, Fransız Hava Kuvvetleri’ne ait Mirage-2000 ile Rafale jetleri ve ikmal uçağı S-135 olarak tanımladığı ve söz konusu Fransız uçaklarına Karadeniz hava sahası boyunca eşlik ettikleri belirtildi.

‘Yabancı uçakların Rusya sınırlarının aksi yönüne dönüş yapmasının ardından Rus jetlerinin de konuşlanma yerlerine geri döndükleri’ kaydedilen açıklamada, “Rusya Federasyonu devlet sınırının ihlaline izin verilmedi” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, Rus jetlerinin uçuşlarının, uluslararası hava sahası kullanım kurallarına tamamen uygun bir biçimde gerçekleştirildiği de kaydedildi. Fransız uçaklarına tehlike yaratacak derecede yakınlaşılmadığı bilgisine de açıklamada yer verildi.

# fransa # karadeniz # savaş uçakları # rusya savunma bakanlığı # Rusya Federasyonu # Rus jetleri # rus savaş uçakları