Nobel ödüllü Türk Prof. Dr. Sancar Bakü'de: ''İHA ve SİHA'larımızın temelinde bilim var''

Azerbaycan Bakü'de düzenlenen Ekonomi Forumuna katılan Nobel ödüllü Türk Bilim insanı Aziz Sancar, Karabağ zaferini değerlendirdi. 44 günlük savaşı gece gündüz takip ettiğini belirten Sancar, ''Karabağ zaferi, Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türk dünyasının en büyük zaferidir.'' dedi. Aziz Sancar, Türk dünyası ülkelerine de temel bilimlere yatırım çağrısı yaptı.

Nobel ödüllü Türk Prof. Dr. Sancar Bakü'de: ''İHA ve SİHA'larımızın temelinde bilim var''

İşgalden kurtarılan toprakları gezdi, Karabağ zaferini bu sözlerle değerlendirdi.

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Ekonomi Forumuna katılmak üzere Azerbaycan’a gitti.

Ekonomi Formu öncesi Bakü'de basın toplantısı düzenleyen Sancar, Karabağ zaferinin Kurtuluş savaşından sonra Türk Dünyasının en büyük zaferi olduğunu söyledi.

44 günlük savaşı gece gündüz takip ettiğini belirten Sancar, işgalden kurtarılan Fuzuli ve Şuşa ziyaretini anlattı:

- Şuşa kurtulursa oraya gidip iki rekât şükür namaz kılacağıma söz vermiştim. Ondan sonra ölürsem gözüm arkada kalmayacaktı. Allah'a şükür bunu yapabildim.

Aziz Sancar, Türk dünyası ülkelerine temel bilimlere yatırım yapma çağrısında bulundu:

- Tam bağımsızlık ve hakkımızı koruyabilecek seviyeye ulaşmayı istiyorsak temel bilime yatırım yapmalıyız. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Türk milliyetçiliğinin bir yönü de bilimde kuvvetli olmaktır. Bilimde kuvvetli olmazsan dış güçlerin yaptıklarına karşı koyamazsın. İHA ve SİHA'larımızın temelinde bilim var.

# türkiye # iha # siha # türk # türk dünyası # Ermenistan # fuzuli # işgal # aziz sancar # nobel # susa # Karabağ zaferi # İHA SİHA