ABD'den PKK/YPG'ye yeni kaynak

ABD Temsilciler Meclisi, savunma harcamaları bütçe tasarısını onayladı. Tasarıda, Türkiye’nin SİHA programı takibe alınırken, PKK/YPG’ye desteğin sürdürülmesi öngörüldü. Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık silah yardımı ile Tayvan’a askeri destek sağlanması da tasarıda yer alan maddeler arasında.

ABD'den PKK/YPG'ye yeni kaynak

Amerika Birleşik Devletleri'nin 2022 yılı savunma harcamalarını içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, Temsilciler Meclisİ'nde kabul edildi.

768 milyar dolarlık savunma bütçesinde, Türkiye, Rusya ve Çin’i hedef alan maddeler dikkat çekti.

Bu hafta senatoda oylanması beklenen tasarıda, Suriye’de terör örgütü YPG/PKK'ya desteğin sürdürülmesi öngörüldü.

TÜRK SİHA'LARI ABD'NİN TAKİBİNDE

Ermeni ve Rum lobisine yakınlığıyla bilinen senatör Bob Menendez'in girişimiyle, tasarıya, Türkiye’nin SİHA programının yakın takibe alınması ve Azerbaycan’a yardımların kesilmesini önleyen kararın kaldırılmasına ilişkin maddeler de eklendi.

Yunanistan’a silah satışının hızlandırılması ve Yunanistan - Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail ile iş birliğinin genişletilmesi vurgulandı.

ABD BÜTÇESİNDE RUSYA VE ÇİN HEDEFTE

ABD’nin yeni savunma bütçesinde, Rusya ve Çin de hedefe kondu. Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık silah yardımı yapılması ve Tayvan’a askeri destek sağlanması talep edildi.

Temsilciler Meclisi’nde, 70'e karşı 363 oyla kabul edilen savunma bütçesinin son hali ABD Başkanı Biden’ın talep ettiğinin 24 milyar doların üzerine çıktı.

# abd # rusya # Ukrayna # Azerbaycan # suriye # israil # çin # abd pkk # siha # Amerika Birleşik Devletleri # Güney Kıbrıs Rum Yönetimi # pkk ypg # kaynak # Tayvan # bütçe tasarısı # ABD BÜTÇESİ