Almanya'da Merkel'e veda töreni düzenlendi

16 yıllık görevi sona eren Almanya Başbakanı Angela Merkel için tören düzenlendi. Alman ordusunun, sivil bir kişi için düzenlediği en yüksek tören olan Großer Zapfenstreich töreninde "Doğu Alman Punk Marşı" çalındı.

Almanya'da Merkel'e veda töreni düzenlendi

Almanya, Angela Merkel'e üst düzey askeri törenle veda etti.

Alman ordusunun, sivil bir kişi için düzenlediği en yüksek tören olan Großer Zapfenstreich töreninde "Doğu Alman Punk Marşı" çalındı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 16 yıllık başbakanlığının ardından minnettarlık ve alçak gönüllülük hissettiğini söyledi.

İlerideki zorluklara cevap bulma ve geleceği şekillendirme görevinin bir sonraki hükümete kaldığını belirten Alman Başbakan, bu nedenle haftaya görevini devredeceği Olaf Scholz'a başarılar diledi.

Alman ordusunun 'Grosser Zapfenstreich' olarak adlandırılan seremonisi, görevine veda eden Cumhurbaşkanları, Başbakanlar ve Savunma Bakanları için düzenleniyor.

Angela Merkel, 8 Aralık'ta Federal Meclis'te Başbakanlık görevi için yemin edecek olan Olaf Scholz'a görevini devredecek.

# almanya # Merkel # angela merkel # veda töreni # Almanya Angela Merkel # Almanya Savunma Bakanlığı