Ankara'ya mevsimin ilk karı düştü

Soğuk hava yurdu etkisi altına aldı. Ardahan, Ağrı, Tunceli ve Ankara’nın yüksek kesimlerine kar yağdı. Ulaşımda aksamalar yaşandı. Yoğun sis ve tipi sürücülere zor anlar yaşattı.

Ankara'ya mevsimin ilk karı düştü

Soğuk hava etkisini artırıyor. Yurdun birçok yerinde dondurucu soğuklar kendini hissettiriyor.

Ankara'da bazı bölgelerde etkili olan yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Yağışın artması ve buzlanma ihtimaline karşı şehrin ana arterlerinde ve yüksek noktalarında çalışma başlatıldı. Yurttaşlardan, kar lastikleri bulunmayan araçlarla yola çıkmamaları istendi.

ARDAHAN-ARDANUÇ KARA YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Ardahan’da soğuk hava yaşamı olumsuz etkiledi. Yol ve kaldırımları buz, ağaçları ve çatıları kar kapladı.

Kar ve tipi nedeniyle her yıl kış mevsiminde kapatılan Ardahan-Ardanuç kara yolunda ulaşım durduruldu. Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamaya göre, yol kış boyunca kapalı kalacak.

AĞRI’DA YOLDA MAHSUR KALAN SÜRÜCÜYÜ POLİSLER KURTARDI

Ağrı'da kar yağışı, yüksek rakımlı bölgelerde yer yer tipiye dönüşerek ulaşımı aksattı. Ağrı-Erzurum kara yolunun 2 bin 210 rakımlı Saç Dağı Geçidi ile Sarıcan deresi mevkisinde kar ve tipi etkili oldu. Bölgede buzlanma nedeniyle 10 tır yolda mahsur kaldı.

Ankara'dan otomobiliyle yola çıkan bir kişi, Türkiye'nin en zorlu geçitlerinden olan Saç Dağı Geçidi'nde kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Sürücünün yardımına polis ekipleri koştu.

Ekipler, soğuk hava ve kar yağışına rağmen lastiklere zincir takmak için yoğun çaba sarf etti. Uzun uğraş sonucu zincirleri takarak sürücüyü mahsur kaldığı yerden kurtardılar.

Eleşkirt Sarıcan Deresi mevkisinde kar yağışının etkisiyle yol kayganlaştı. Bir ambulans yol kenarına devrildi.

TUNCELİ PÜLÜMÜR’DE KAR KALINLIĞI 15 SANTİMETREYE ULAŞTI

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde mevsimin ilk karı yağdı. İlçede köyler, ormanlık alanlar ve dağlar beyaz örtüyle kaplandı.

Tunceli-Erzincan kara yolunun Cankurtaran mevkisinde yoğun sis ve tipi etkili oldu. Sürücüler zor anlar yaşadı. Trafikte aksama olmaması için gece gündüz çalışma yapılıyor.

# kar # ardahan # ağrı # Hava durumu # yağmur # kış # Sis # ankara hava durumu # anakra # tipi # yurtta hava durumu # karla karışık yağmur # hava durumu haberleri # kar haberleri # kış haberleri # kar manzaraları