Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret için somut görüşmeler bugün başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari ücret görüşmeleri bugün başlıyor

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret için son dönemece girildi.

2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında bugün ilk toplantı gerçekleştirilecek.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün ilkini gerçekleştirecekleri görüşmelerin sonucunda asgari ücreti belirleyecek.

Toplantıya Çalışva ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliği yaparken, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise Türk-İş temsil edecek.

İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapacak.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor.

Komisyon, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez bir araya geliyor.

İlk toplantının ardından komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

GÖRÜŞMELER ERKEN SONUÇLANABİLİR

Bu yıl hükümet, işçi ve işveren temsilcileri yeni asgari ücretin aralık ayının sonu beklenmeden hızlı şekilde müzakere edilmesi konusunda anlaşma halinde.

Bu durum, yeni asgari ücretin aralık ayı ortasında belirleneceği görüşünü güçlendiriyor.

İşçi ve işveren tarafının mutabık olduğu diğer bir konu da vergi indirimi. Her iki taraf, başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak azaltılmasını talep ediyor.

Görüşmeler öncesi TİSK, mevcut istihdamın korunması ve yeni istihdam sağlanması için asgari ücret işveren desteğinin bu yıl da devam etmesinde ısrarlı.

Türk-İş ise yeni asgari ücrete dair talebini kamuoyuyla henüz paylaşmamakla birlikte "insan onuruna yakışır" düzeyde bir asgari ücret istiyor.

# Asgari ücret belli oldu # asgari ücret açıklaması # asgari ücret son dakika # asgari ücret haberleri # asgari ücret görüşmeleri # asgari ücret 2022 # asgari ücret zammı # asgari ücret ne kadar olacak # asgari ücret ne kadar # asgari ücret net # asgari ücret günlük # asgari ücret çalışma oranı # asgari ücret çalışan sayısı # asgari ücret dolar # asgari ücret fiyatı ne kadar # asgari ücret gelir vergisi # asgari ücret zammı ne zaman # asgari ücret ne zaman açıklanacak # asgari ücret açıklandı mı # asgari ücret artacak mı # Asgari Ücret Desteği # asgari ücret erdoğan # asgari ücret fiyatı # asgari ücret kaç para # asgari ücret hesaplama 2021 # asgari ücret hesaplaması # asgari ücret kaç tl olacak # asgari ücret maliyeti # asgari ücret maaşı # asgari ücret oranları # asgari ücret ödemesi # asgari ücret önergesi # asgari ücret pazarlığı # asgari ücret rakamları # asgari ücret son durum # asgari ücret şimdi ne kadar # asgari ücret şartları # asgari ücret bilgileri # asgari ücret toplantısı # asgari ücret tahminleri # asgari ücret türkiye # asgari ücret vergi # asgari ücret yıllık # Asgari Ücret Komisyonu # asgari ücret emekli maaşı # asgari ücret haberleri 2022